ВИДЕО: Церемонија предаје бујичних брана

Ирена Војачкова-Солорано, Стални представник УНДП-а у Србији, Марко Благојевић директор Канцеларије за обнову поплављених подручја и Иван Бошњак, државни секретар Министарства за државну управу и локалну самоуправу су данас свечано предали локалној самоуправи надлежност над управљањем бујичним бранама у Доњој Трешњици и Великој Реци.

Програм Уједињених нација за развој (УНДП), у сарадњи са Канцеларијом за помоћ и обнову поплављених подручја, ЈВП „Србијаводе“ и уз подршку министарства за државну управу и локалну самоуправу завршава изградњу 18 брана на бујичним рекама у 8 општина у Републици Србији.

Завршене бране у Лозници (на реци Штири) и у Малом Зворнику (на Борањској реци, Малој и Великој реци) УНДП је предао националним партнерима Канцеларији за помоћ и обнову поплављених подручја – у Малом Зворнику и ЈВП „Србијаводе“ на реци Штири у Лозници. Предаја је обављена путем предаје пројеката изведеног стања, које су припремиле компаније САДЕ и Аутотранспорт – које су и изградиле бране, уз сагласност надзора – ЈВП „Србијаводе“. Упутство општини Мали Зворник о одржавању брана у добром стању треба да допринесе правилном одржавању бране и корита река и тако спречи рушилачко дејство бујице на најефикаснији начин.

Церемонија предаје брана је уприличена данас у Великој Реци од 14 часова.

Share