Бесплатно летовање у Баошићима за децу кориснике народне кухиње

Мали Зворник обезбедио бесплатно летовање у Баошићима за децу кориснике народне кухиње

Одмаралиште Црвеног крста Србије „Криста Ђорђевић“ у Баошићима угостиће од 27. јуна, на десет дана, једанаесторо деце из општине Мали Зворник, корисника социјалне помоћи и народне кухиње Црвеног крста Мали Зворник, узраста од 7 до 14 година, у пратњи васпитача.

Овогодишњи програм опоравка подржало је Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, а реализују га Црвени крст Србије, Црвеног крста Мали Зворник, уз покровитељство и значајну финансијску помоћ општине Мали Зворник, помоћ општинског Центра за социјални рад и Дома здравља Мали Зворник.

Општина Мали Зворник, као покровитељ овог пројекта је определила социјално угроженим породицама чија ће деца летовати средства у износима од 5.000 до 10.000 хиљада динара преко Центра за социјални рад, који је обавио посао обезбеђивања потребне документације за децу и помоћ породицама за набавку најнеопходније опреме за школу пливања и боравак на мору.

Обавеза Црвеног крста Мали Зворник као организатора била је и да за сву малолетну децу обезбеди здравствене листе које ће вођа групе приликом доласка у Одмаралиште предати Управи Одмаралишта, као и да све особе са собом понесу оверене здравствене књижице, оверене изјаве родитеља о упућивању деце на море у датом термину, на име васпитача пратиоца групе и документ са сликом (ђачка књижица, пасош или лична карта).

У сарадњи са Домом здравља Мали Зворник, деца корисника новчане социјалне помоћи (НСП) су пре поласка на море имала организован контролни преглед код изабраног лекара – педијатра, а обезбеђено је здравствено осигурање за сву децу кориснике народне кухиње која летују ове године у Баошићима.

Са аутобуске станице у Малом Зворнику, наши млади суграђани су пут мора кренули у петак увече, у 20.30 часова, аутобусом СП “Ласта” а.д. Београд.

Дечје одмаралиште Црвеног крста Србије „Криста Ђорђевић“ налази се у Баошићима, у заливу Бока Которска, 8 километара јужно од Херцег Новог, према Котору и Тивту. Одмаралиште је намењено за организован боравак група деце од 5 до 14 година уз пратњу васпитача. Капацитет објекта је 300 лежаја у дечијим вишекреветним и васпитачким двокреветним собама.

Новинар/Фото: Далибор Крстић

Извори: Црвени крст Мали Зворник / Црвени крст Србије

Корисни Линк:  Одмаралиште

 

Share