Први овогодишњи трофеј за такмичарску екипу КСР Дринско језеро

У недељу, 7. августа, на такмичарској стази „Рајска плажа”, крај Братунца, одржан је „Куп дринских градова” на коме је учествовало осам екипа у три сектора.

Победник такмичења је тим Градске организације спортских риболоваца (ГОСР) „Дрина” Лозница.

Друго место освојила је екипа Организације спортских риболоваца (ОСР) „Младица” Бајина Башта.

Трећепласирана је наша екипа Клуба спортских риболоваца КСР „Дринско Језеро” Мали Зворник.

Мајстор стазе са уловљених 4.410 грама рибе је Мирко Пајић из екипе ГОСР „Дрина” Лозница.

Клуб спортских риболоваца „Дринско језеро” представљали су: Небојша Новаковић, Славиша Павловић и Ђорђе Јовановић.

Новаковић је био првопласирани такмичар у сектору Ц, са уловом од 2.920 грама, а Ђорђе Јовановић трећепласирани у сектору А, где се такмичио и мајстор стазе, са уловом од 3.570 грама. Славиша Павловић је уловом од 1.750 грама освојио пето место у Б сектору.

Спортско риболовно удружење (СРУ) „Дрина” Братунац честитало је свим победницима и учесницима овог такмичења са жељом да се окупе на истом месту и у још већем броју наредне године, уз традиционални рибарски поздрав Б и с т р о!

Наша екипа учествовала је у априлу ове године и на међународном такмичењу у пецању удицом на пловак „У сјећање на рибаре” (Van Den Eynde KUP), који је организовало, на језеру Модрац, Спортско риболовно друштво (СРД) „Смуђ” из Лукавца. Представљали су нас Бранко Бошковић, Ђорђе Јовановић, Небојша Новаковић и Жељко Васић.

На такмичењу је учествовало 17 екипа (по три такмичара) сениора из Босне и Херцеговине, Хрватске, Црне Горе и Србије, а појединачно су се такмичиле три сениорке и један кадет. У таквој конкуренцији, освојили смо солидно шесто место, са збирним уловом од 4.685 грама, а првопласирана екипа домаћина СРД „Смуђ II из Лукавца остварила је улов од 6.190 грама.

Фото: Спортско риболовно удружење (СРУ) „Дрина” Братунац 

Д.В.К.

Пројекат „Промоција спорта – промоција здравог живота” одобрен је и суфинансиран ради остваривања јавног интереса у области јавног информисања на територији општине Мали Зворник у 2022. години. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

Share