Бокс: Сребро и бронза за Обилић на јуниорском Купу нација у Врбасу

Финалним борбама за најсјајнија одличја у Врбасу је у недељу, 14. августа, завршен VI Јуниорски куп нација у боксу. У 23 финалне борбе највише боксера имала је репрезентација Италије, која је у женској конкуренцији завршила такмичење као најуспешнија екипа, испред репрезентације Чешке и Србије.

У мушкој конкуренцији највише медаља освојили су боксери из Казахстана, друга је репрезентација Италије, а трећа Азербејџана. За најбољег боксера проглашен је млади Елиа Луго из САД, а за најбољу боксерку репрезентативка Србије Сања Митић.

Захваљујући Шестом купу нација, Врбас је у августу био европска престоница бокса. Љубитељи племените вештине имали су прилику да током четири дана надметања виде више од 120 борби. Мала хала Центра за физичку културу (ЦФК) „Драго Јововић” била је током целог турнира добро попуњена, што потврђује да је Јуниорски куп нација нашао доброг организатора и домаћина, те да постаје једно од најважнијих и најпопуларнијих спортских такмичења током године у Врбасу.

„На међународном турниру „Куп Нација” одржаном у Врбасу, на коме је учествовало 136 боксера из 18 држава, наступило је петоро наших такмичара.


Анастасија Бошковић је у свом полуфиналном мечу побједила репрезентативку Италије док је у финалном мечу поражена бодовном одлуком судија од актуелне шампионке Европе – представнице Румуније.


Срђан Теофиловић у свом четвртфиналном мечу остварио је побједу над представником Бугарске, док је у свом полуфиналном мечу поражен од представника Казахстана. Срђан Теофиловић се на овом турниру морао задовољити бронзаном медаљом.


Његош Продановић, Урош Лазић и Срђан Томић су заустављени у својим четвртфиналним мечевима.

Задовољни смо приказаним квалитетом наших такмичара на овом изузетно снажном турниру и сигурни да ће селектор Србије неке од њих позвати на Европско првенство које се одржава у септембру у Италијиˮ, наводи се у саопштењу Клуба борилачких спортова „Обилић”.

Спортско удружења за бокс „Обилић” из Малог Зворника успешно представља Спортски савез „Дрина” у Европи, региону, Србији и општини Мали Зворник. Регистровано је 26. октобра 2018. године.


Освајачица бронзане европске медаље јуниорка Анастасија Бошковић и најбоља боксерка Европе омладинка Сара Ћирковић су већ неизоставне чланице репрезентације Србије. Чланице су Клуба борилачких спортова „Обилић” Зворник, Боксерског клуба „Обилић ТРБ” (Компанија Технички ремонт Братунац) и Спортског удружења за бокс „Обилић” из Малог Зворника.

Тројица јуниора Клуба борилачких спортова „Обилић” Урош Лазић, Срђан Теофиловић и Срђан Томић, са селектором Небојшом Чуревићем и тренером националних селекција Јорге Луисом Фромета Матосом, боравили су на припремама јуниорске репрезентације Србије на Златибору, од 12. до 30. јула.


Фото: Боксерски клуб „Обилић ТРБ”

Извори: Клуб борилачких спортова „Обилић” / Војводина уживо / Боксерски клуб „Обилић – 1389 МЗВ” / Мали Зворник инфо

Д.В.К.

Пројекат „Промоција спорта – промоција здравог живота” одобрен је и суфинансиран ради остваривања јавног интереса у области јавног информисања на територији општине Мали Зворник у 2022. години.

Сара Ћирковић најбоља боксерка турнира у италијанском граду Асизију

Share