Риболовци из Косовске Митровице убедљиви победници V малозворничке Скобаљијаде

Риболовац Славко Јанковић и његов брат Мирко Јанковић из Косовске Митровице, града побратима Малог Зворника, убедљиви су победници V малозворничке „Скобаљијаде“, одржане протеклог викенда. Са укупним уловом скобаља од 1570 грама Славко је освојио прво, док је Мирко, са уловом од 930 грама, треће пласирани на овом такмичењу. Више успеха од њега имао је Горан Грујовић из Косјерића, који је, са 1110 грама уловљене рибе, освојио друго место на „Скобаљијади“.
Такмичење у лову скобаља одржано је у суботу, 11. јуна, на риболовној стази у центру Малог Зворника. Учествовао је 81 риболовац, међу којима је, осим такмичара из Србије, било и учесника из иностранства, из Швајцарске, Аустрије, Босне и Херцеговине, Мађарске и Хрватске. Такмичење је било појединачно и одвијало се у атмосфери потпуне регуларности, уз надзор 8 судија Клуба спортских риболоваца „Дринско језеро“ из Малог Зворника.
Најбоље пласирани риболовци награђени су вредном риболовачком опремом марке Тубертини. За прво и треће место такмичарима је уручен по један штап за пецање, док је награда за друго место била риболовачка машиница. Уз то, уручени су им и пехари, медаље и дипломе, као и по један примерак књиге „Дринско језеро и Сомовијада“, аутора Драгана Јокановића, страственог риболовца из Малог Зворника и једног од оснивача чувене „Сомовијаде“.
Најмлађи учесник такмичења био је Матеја Ђокић (10) из Зворника (РС), којем је у то име уручена захвалница, књига и риболовачки штап.

Уредник: Љиљана Ристановић

Gallery with ID 39 doesn't exist.

Share