Теквондо: Планинарско-борилачки мини кампови све популарнији код младих спортиста

Почетак другог дела сезоне чланови Теквондо клуба „Душан Силни” обележили су учешћем у планинарско-борилачком мини кампу Љубовија 2022 који је трајао од 19. до 21 августа 2022 године.

Тренер и оснивач клуба Дејан Лукић истиче да је камп је реализован у сарадњи Српске Интернационалне Теквондо Асоцијације (International Taekwon-Do Federation) и планинарског клуба „Торничка Бобија” из Љубовије, са којим је наш клуб прошле године потписао меморандум о сарадњи, а њихов председник Јовица Радовић постао је почасни члан наше федерације.

„Клуб је представљало 11 учесника, а укупан број учесника ове године је премашио 40.

Поред теквондо тренинга који је водио инструктор Марко Живковић, учесници су имали прилику да планинаре стазом дугом девет (9) километара са лиценцираним водичем Јовицом Радовићем.

Надамо се да је ово добар почетак и да ће овакви спортски догађаји оплеменити нашу сарадњу у будућности, будући да смо клубови који раде и делују на територији две суседне општине.

Домаћину све похвале, и очекујемо да буду наши гости. Спортски поздрав!”

У првој половини јуна, чланови Теквондо клуба „Душан Силни” били су учесници кампа који је, уз покровитељство и логистичку подршку општине Мали Зворник и Спортског савеза „Дрина”, у Издвојеном одељењу Основне школе „Милош Гајић” Амајић у Доњој Трешњици и на Мачковом камену, организовало Планинарско-бициклистичко спортско удружење „Шарена буква” Радаљ – Мали Зворник.

Првог дана кампа, након спортског дела, због великих падавина у учионици је настављена „ментална гимнастика”. Деца узраста од 5 до 14 година (изузевши мајсторе носиоце црног појаса и тренере) решавала су проблеме задатке кроз квиз, што им се посебно свидело.

Због неповољних временских прилика, другог дана, у част Дринских јунака организована је посета 23 учесника кампа спомен костурници на Мачковом Камену.

Учесници су најпре посетили цркву и видиковац Перуника. Уследио је и историјски час уз посету спомен костурници, а дружење је настављено фудбалском утакмицом и закуском.

Извори: Теквондо клуб „Душан Силни” / Планинарски клуб „Торничка Бобија” Љубовија / Планинарско-бициклистичко спортско удружење „Шарена буква” Радаљ – Мали Зворник.

Фото: Теквондо клуб „Душан Силни” / Планинарско-бициклистичко спортско удружење „Шарена буква”

Д.В.К.

Пројекат „Промоција спорта – промоција здравог живота” одобрен је и суфинансиран ради остваривања јавног интереса у области јавног информисања на територији општине Мали Зворник у 2022. години. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

Share