Предстоји куповина минибуса за превоз путника у селима

Обезбеђена набавка минибуса за превоз становништва на селу

Општина Мали Зворник је међу 17 локалних самоуправа у Србији које су од Министарства за бригу о селу добиле средства за набавку минибуса за превоз становништва у сеоским месним заједницама на територији локалне заједнице.

Уговоре о додели бесповратних средстава за куповину минибусева за превоз путника у селима на територији Републике Србије министар за бригу о селу, Милан Кркобабић, потписао је са председницима општина у четвртак, 7. јула, у Палати Србија.

„Бесплатан превоз за још 368 села. У 17 општина стиже нових 17 минибусева. Село и сељани су се очигледно покренули, а сада ће и да крену – од села до села, а онда и до вароши. Да потраже помоћ доктора, да оду до школе, да се спортски надмећу, да се друже али и обаве све оно што државни чиновници траже од њихˮ, изјавио је Кркобабић, након потписивања уговора.

Председник општине Мали Зворник, Зоран Јевтић, захвалио је Републици Србији и министру Кркобабићу на донацији за куповину минибуса, рекавши да ће возило много значити становништву ове локалне заједнице, јер ће допринети унапређењу превоза путника на селу, увођењем нових полазака и линија које раније нису постојале.

„Општина Мали Зворник испунила је прописане критеријуме и нашла се међу 17 локалних самоуправа којима је Министарство за бригу о селу определило средства за набавку минибуса за унапређење јавног превоза на селу. За ове намене добићемо око 7.000.000 динара, а општина ће обезбедити остатак износа потребног за куповину минибуса, што је око 1.000.000 динара. Хвала Републици Србији и надлежном министарству на додељеним средствима и свему осталом што чине за побољшање услова за живот становништва у нашој општиниˮ, рекао је Јевтић.

Он је навео да ће општина Мали Зворник ускоро спровести набавку возила и ставити га у функцију, те обезбедити редован сервис минибуса, возача, гориво и све остало што је неопходно за уредан превоз путника новим возилом у сеоским месним заједницама на подручју општине.

Извор: Општинска управа општине Мали Зворник / Министарство за бригу о селу

Фото: Министарство за бригу о селу

Фото галерија: Фејсбук страница портала Мали Зворник инфо

Share