Пролећне активности Спортског савеза Дрина

Нова косачица купљена је у марту и за Фудбалски клуб „Гранит” Радаљ, нашег јединог представника у Општинској лиги Лозница.

„Комплетирана је набавка косачица за све фудбалске клубове са територије општине Мали Зворник, Фудбалски клуб „Јединство”, Фудбалски клуб „Рудар” Брасина (такмиче се у Мачванској окружној лиги – МОЛ), Фудбалски клуб „Велика Река” и Фудбалски клуб „Младост” Доња Борина (тренутно у Међуопштинској фудбалској лиги „Јадар”.) Друштво су нам правили другари из млађих селекција ФК „Гранит” Радаљ, као и представници локалне самоуправе – општине Мали Зворник. А после много година, предахнуће и вредни председник клуба Славиша Ћирић, као и надалеко познати чланови управе Слободан Илић – Крпељ и Бранко Јовић – Буги. Одлична координација између општине Мали Зворник, Спортског савеза Дрина и клубова још једном доноси видљиве резултате”, истакао је генерални секретар Спортског савеза „Дрина” Александар Андрић.


Од јула 2021. године до данас, Спортски савез Дрина набавио је и предао на коришћење потпуно нове косачице Вилаџер (Villager) VT 985 за све наше локалне фудбалске клубове. Ове бензинске „трактор” косачице са двоструким сечивом могу косити траву на седам нивоа, у висини од 25 мм до 80 мм, а површина кошења је 5000 m².

„Почетком седмице постављени су нови голови и мреже испред издвојеног одељења Основне „Браћа Рибар” у Брасини. Након центра Малог Зворника и Радаља, на ред је дошло и школско игралиште у Брасини. Доста је урађено, али је и много посла пред нама. Настављамо даље! „Спорт за све” – крилатица је Спортског савеза Дрина”, поручио је Андрић.


У Малом Зворнику делује 17 спортских друштава, са око 1000 активних чланова. Општина Мали Зворник прати и подржава њихов рад, финансирајући на нивоу године трошкове редовних активности и посебних програма у спорту.

Спортски савез „Дрина” Мали Зворник, члан Спортског савеза Србије, референтни је савез на територији општине Мали Зворник, задужен за координацију рада свих спортских клубова, финансирање клубова који током године конкуришу са адекватном пројектном документацијом, одобрава, подстиче и помаже његовим чланицама у свакој ситуацији када је неопходно његово ангажовање. Уочавају где су средства најпотребнија, а стимулишу и најуспешније спортске клубове.

Фото: Спортски савез Дрина

Мали Зворник инфо

Д.В.К.

Share