Пратећи садржаји Скобаљијаде и гурманијаде у 2022. години

У оквиру манифестације приређен је и садржајан пратећи програм, изложба књига за децу и одрасле, изложба слика са малозворничке ликовне колоније, креативна дечја радионица – писање и цртање на тему „Дрина је у срцу”, наступ фолклорне секције, млађег, средњег и старијег узраста, Библиотеке „17. септембар“ и чланова удружења „Мина и Андреј”, као и традиционалне спортске игре. Најмлађи посетиоци манифестације су упознали Штрумпфа у највећем издању, једног од двадесетак познатих јунака дугометражног цртаног филма, који није остао незапажен у Малом Зворнику.

Ове године изостале су промоције програма, догађаја и активности туристичких организација из суседних општина и градова, као и продајне изложбе домаће радиности.

Свој простор за промоцију, на посебном штанду, имало је предузеће „Минтх Аутомотиве Еуропе” доо из Лознице, којем је било потребно чак 15 различитих профила извршилаца, међу којима радници у производњи, књиговођа, супервизор за људске ресурсе, планер материјала, супервизор производње, пројектнии инжењер, инжењер квалитета, инжењер квалитета набавке, техничар опреме, алатничар, техничар за компјутерско управљање (CNC) машина, техничар роботике, техничар мерења, варилац и инспектор квалитета.


„Скобаљијада и гурманијада” је манифестација чији покровитељ је, дванаесту годину заредом, општина Мали Зворник, а промоцију и део послова организације такмичења и културно-уметничког програма обављају Туристичка организација општине Мали Зворник, потом: Клуб спортских риболоваца „Дринско језеро”, Спортски савез „Дрина” Мали Зворник, Ловачко удружење „Црни врх”, Библиотека „17. септембар”, Удружења „Мина и Андреј”, „Удружење жена Малог Зворника”, Удружење жена „Незаборав” и ЈКП „Дрина” Мали Зворник, уз подршку дародаваца, фирми и појединаца.

Фото галерија: Мали Зворник инфо

Д.В.К.

Share