Завршено првенство у Мачванској окружној лиги: У финишу Рудар четврти – Јединство девето на табели

Првак Мачванске окружне лиге, у сезони 2021-2022, Фудбалски клуб „Раднички” Клупци, преузео је водећу позицију од XX кола првенства, када је јесењи првак „Подриње” из Лозничког Поља посустао, те је истрајао до краја, а конкурента је дуго имао у екипи „Хајдук Станка” из Црне Баре.

Шампион Мачванске окружне лиге има 70 бодова, након 22 победе, четири нерешене игре и четири пораза, уз гол разлику од 78:25 (+53). Фудбалски клуб „Раднички” Клупци наредну сезону играће у Колубарско – мачванској зони, а три клуба са зачеља табеле враћају се у Међуопштинску лигу „Јадар”. Председник Фудбалског савеза Мачванског округа Драгослав Јосиповић уручио је пехар фудбалерима Радничког, након утакмице последњег, XXX, кола када су у Клупцима савладали „Цер” из Јадарске Лешнице са 5:1.

Наш најуспешнији клуб у овом рангу фудбалских такмичења „Рудар” из Брасине изгубио је, резултатом 5:2, утакмицу од шестопласираноганог Фудбалског клуба „Слога” из Липничког Шора, у гостима, задржавши четврту позицију на табели МОЛ, са 46 бодова, уз учинак од 13 победа, седам ремизираних утакмица и десет пораза. Гол разлика је 51:43 (+8).

Најбољи пласман током сезоне остварен је у II, IV и V колу када су, накратко, били на првом месту, потом у III, VI и XII колу, када су првотимци Рудара достигли друго место на табели. Од XIII кола сезоне наш клуб је константно у борби са ривалима за треће место. Евидентна је стагнација у мају и јуну, када су фудбалери Рудара две утакмице добили, а четири изгубили.

У периоду од 2008. до 2011. године, Рудар се такмичио у Међуопштинској лиги „Јадар”, потом су шест сезона провели у Општинској лиги Лозница, од 2011. до 2017. године, када се као првопласирани тим враћају ривалима у МОЛ „Јадар”. Коначно, након три године све квалитетније игре сазревају за виши ранг такмичења и пласман у Мачванску окружну лигу, 2020. године, где су у борби за позиције у врху табеле завршили на четвртом месту.

У дану, када су обележени 77. годишњица ослобођења територије општине у Другом светском рату и 66. годишњица оснивања општине, 17. септембра 2021. године додељена су признања локалне самоуправе и за посебне заслуге у области спорта. Посебна новчана награда и захвалница додељени су Горану Мишићу из Брасине, председнику Фудбалског клуба „Рудар”, за допринос унапређењу и омасовљењу физичке културе и спорта.

Последњим нерешеним резултатом на домаћем терену, од 3:3, у мечу против „Липолиста”, „Јединство”, ове седмице остварује коначни учинак за 9. позицију на табели, са 40 бодова, након 12 победа, четири нерешене утакмице и 14 пораза, уз гол разлику од 48:69 (-21).

Надамо се да се у догледној будућности неће поновити овакве осцилације у квалитету игре и пехови Јединства са резултатима из XVI, XVII, XIX, XX, XXI, XXIII и XXVII кола ове сезоне. Оба клуба су се током два последња кола суочила са респективним ривалима, одигравши и локални дерби, где су првотимци „Рудара” у Брасини надмашили „Јединство” резултатом 3:1, те је, у зависности од залагања фудбалера и тренера остварен и коначни пласман у сезони 2021-2022.

Од 2010. године до данас, првотимци Јединства су се током седам сезона у Међуопштинској лиги „Јадар” надметали за пласман у виши ранг такмичења и пет сезона играли у Мачванској окружној лиги. Најбољи пласман до сада остварили су 2014. године, заузевши осму позицију на табели. Пред њима је наредно првенство изазова и настојања да постигну што боље резултате.

Подсетник на јесењи део првенства: Победом у последњем, XV колу полусезоне МОЛ, ФК „Рудар” остао је високо пласирана четврта екипа Мачванске окружне лиге, са 28 бодова, гол разликом 27:15 (+12), остваривши учинак од осам победа, четири нерешена резултата и три пораза. Првак јесењег дела првенства у МОЛ, „Подриње” из Лозничког Поља одмакао им је пет бодова на крају полусезоне.

Фудбалски клуб „Јединство” је полусезону окончао на седмом месту табеле Мачванске окружне лиге, са 21 бодом, учинком од шест победа, три нерешена резултата и шест пораза, уз гол разлику 20:22 (-2).

Извори: SrbijaSport.net / Мали Зворник инфо

Фото: Мали Зворник инфо / Спортски савез Дрина

Д.В.К.

Пројекат „Промоција спорта – промоција здравог живота” одобрен је и суфинансиран ради остваривања јавног интереса у области јавног информисања на територији општине Мали Зворник у 2022. години.

Share