Веслачи међународне кајак-кану регате уручили нову донацију ПУ „Црвенкапа“

Учесници XVII Дринско-савске међународне туристичко спортско-рекреативне кајак – кану регате Меморијал „Витомир Диздаревић – Адмирал Кук“, која је ове године организована од 1. до 7. маја у дужини од око 400 километара, од Вишеграда до Сремске Митровице, предахнули су 5. маја у Малом Зворнику.

Боравак у нашој општини искористили су за нову посету предшколској установи „Црвенкапа“, заједно са руководством општине Мали Зворник, где су наставном особљу пренели поздраве у име колега, деци поклонили пригодне беџеве, а установи уручили новчану донацију од око 450 евра, које су сами прикупили, у име Удружења кајакашких и кану клубова подунавских земаља (TID – Tour International Danubien).

Деца су им даровала ручно рађене беџеве и сликовницу са њиховим виђењем кајакаша и доживљајем веслачког спорта. Донацију вртићу, у ПУ ,,Црвенкапа“, планирају да потроше на опремање будуће фискултурне сале  дидатичким средствима.

Током боравка у Малом Зворнику, за заинтересоване веслаче, овога пута Бугаре и Словаке, организована је и посета подземном граду Карађорђевића.

Меморијал је организован XVII пут у спомен на Витомира Диздаревића – адмирала Кука, доајена кајакаштва са ових простора. Ове године је пријављено осамдесетак веслача из Немачке, Аустрије, Словачке, Румуније, Мађарске, Бугарске и Србије. Најстарији учесник регате била је витална дама из Немачке која има 82 године, а најмлађи учесник има пет месеци. Регата је пловидбу наставила ка Црној Бари. Ова етапа је најдужа на регати и износи око 70 километара.

Удружење српских веслача TID-а је цивилна невладина и непрофитна организација грађана основана 2000. године са циљем да окупи људе који воле природу, спорт, рекреацију и веслање и организује активности које имају за циљ очување и заштиту животне средине. Гостима из иностранства представљају културу, историју, традицију, етнологију и екологију предела кроз које пролазе и земље у којој живимо, у намери да поправе негативну медијску слику о Србији.

Уредник: Далибор Крстић

Извори: Sajt 058.ba / СРНА/ Мали Зворник Инфо/ Loznica Info

Фото галерија: Мали Зворник Инфо

Gallery with ID 14 doesn't exist.

Корисни линкови:

Кајак кану клуб “Српски веслачи“ http://www.srpski-veslaci.org.rs/

Сајт 058.ba http://058.ba/2016/05/veslaci-krenuli-ka-starom-brodu/

Архива новости, 2015. година:

http://www.loznicainfo.com/mali-zvornik-veslaci-medunarodne-regate-urucili-donaciju-pu-crvenkapa/

 

 

Stihl-baner

Share