ОК Мали Зворник: Трећа година тријумфа пионирки на мајском турниру у Малом Зворнику

Ускршњи турнир у одбојци за категорију пионирки одржан је 7. маја, у сали Средње школе Мали Зворник.

Сви љубитељи одбојке имали су прилику да посете турнир и гостољубивошћу подрже ентузијазам гостију који су посетили Мали Зворник, те нови спортски успех наших одбојкашица, чија се пионирска екипа такмичи у Мачванско – колубарској лиги  Окружног одбојкашког савеза Ваљево.

Турнир је протекао по плану, а гости су задовољни организацијом такмичења. У финалу су се састале екипе из Крупња и домаћин Одбојкашки клуб Мали Зворник.

ОК Мали Зворник освојио је I место, уз пратеће потешкоће током игре, што због јаког отпора противника, али и чињенице да је екипа домаћина била некомплетна.

II место ОК Рађевац Крупањ

III место, према систему такмичења, припало је Школи одбојке Зворник

Учествовале су екипе:

Пецка – Осечина (селекција)

ОК ,,Либертас’’ Зворник

ОК ,,Рађевац’’ Крупањ

ОК ,,Тара“ Бајина Башта

Зворник (школа одбојке)

Одбојкашки клуб (ЖОК) ,,Босна’’ из Калесије.

Одбојкашки клуб (ЖОК) Мали Зворник

Наше пионирке су у априлу окончале и званично првенствено такмицење после 24. одиграна кола у сезони, што је било динамично и јако напорно. Мноштво спортских победа и само два пораза су били пресудни да екипа заузме високо II место у лиги, где су последњих година константно у самом врху.

Иста екипа остварила је запажен успех на школским такмичењима. Биле су прве у општини, прве у округу и треће на међуокружном нивоу.

Највећи успеси: Прошле године, у августу, пласирале су се на Спортске игре младих БиХ у Сарајеву где су освојиле I место и постале првакиње БиХ. Успешно су представљале БиХ у Сплиту, на Међународном финалном такмичењу СИМ, где су биле III.

Тренер пионирске селекције Одбојкашког клуба Мали Зворник је професор физичке културе мр Мићо Ковачевић, који са тим узрастом ради више од пола деценије.

Првомајски или мајски одбојкашки турнири су организовани већ три године заредом, уз учешће шест до осам селекција, школа, клубова, а екипа пионирки ОК Мали Зворник је у протекле две године била првопласирана на турниру. Гости долазе из Мачванског округа, региона западне Србије, из Федерације Босне и Херцеговине и Републике Српске.

Уредник: Далибор Крстић

Фото галерија: ОК Мали Зворник

Gallery with ID 15 doesn't exist.

 

Share