Велика Река угостиће с пролећа прве клубове на новом фудбалском игралишту

При крају радови на уређењу фудбалског игралишта у Великој Реци

У месној заједници Велика Река с радошћу ишчекују предстојећу пролећну фудбалску сезону, коју ће од марта следеће године играти на новоизграђеном терену.

Општина Мали Зворник привела је крају већину радова на уређењу фудбалског игралишта у овом селу.

У протеклих месец дана завршена је изградња трибина од 500 места и обављено постављање стаза поред трибина, у дужини од 100 метара, као и монтажа голова, док је набавка и постављање кућица за резервне играче у току.

У склопу игралишта током септембра обезбеђени су и одговарајући санитарни услови.

Обављено је прикључење на водоводну мрежу и изграђена септичка јама.

Према речима одборника у Скупштини општине Мали Зворник, Владана Тодоровића из Велике Реке, наведени радови извршени су у оквиру најновијег тендера, вредног 7,5 милиона динара.

Радове изводи предузеће „Инграл” из Љубовије, а уговорени рок за завршетак последње фазе радова на уређењу игралишта је 60 дана, односно до краја октобра текуће године.

„Већина радова предвиђена у наведеном року од два месеца је већ завршена. Тренутно је актуелна набавка и постављање кућица на терену за резервне играче”, каже Тодоровић, додајући да очекује да ће преостали радови бити окночани и пре истека поменутог рока.

Према његовим речима, преостаје набавка и постављање роловане хумус траве на терену и мањи грађевински радови.

Он је подсетио да је у ранијим фазама у склопу игралишта саграђен објекат површине око 100 метара квадратних, са одвојеним свлачионицама за гостујуће и домаће играче, просторијама за судије и делегате, ходником и мокрим чвором, и постављена ограда око игралишта.

У изградњу фудбалског терена у Великој Реци општина Мали Зворник уложила је око 20 милиона динара.

Тодоровић је у име својих суграђана захвалио локалној самоуправи која је финансирала пројекат и омогућила изградњу овог значајног спортског објекта, којим ће, како је навео, умногоме бити побољшани услови за спорт и рекреацију у овом селу.

Он је захвалио и запосленима у Јавном комуналном предузећу „Дрина” који су помагали у извођењу грађевинских радова, кад год је било неопходно, као и Месној заједници Велика Река и председнику Савета месне заједнице Гојку Смиљанићу на подршци.

Наводећи да је заједничким трудом и радом, уз максимално залагање локалне самоуправе и руководства општине, на челу са председником Зораном Јевтићем, игралиште у Великој Реци, након око две године интензивног рада, скоро готово, Тодоровић је рекао да ће фудбалери прве званичне утакмице на новоизграђеном терену заиграти од марта 2021. године.

Фото: Борис Катић

Новинар: Љиљана Ристановић

Пројекат „Спорт – пут до здравља и успеха” одобрен је и суфинансиран ради остваривања јавног интереса у области јавног информисања на територији општине Мали Зворник у 2020. години.

Поштујте мере превенције, будите одговорни према себи и према другима.

 #Мали_Зворник #Подриње #Србија #СРБ

 #Mali_Zvornik #Podrinje #Serbia #SRB

 #Covid19 #Corona #Sačuvajživote

Share