Вече фолклора на Златибору: Представљена општина Мали Зворник

Туристичка организација ,,Златибор“ уприличила је у недељу, 9. јула, на позорници крај ,,Краљевог трга“, концерт Ветерана фолклора Малог Зворника, фолклорне и музичке секције Библиотеке ,,17. септембар’’, који су подржали наши суграђани, поклоници фолклора и општина Мали Зворник.

Удружење ,,Ветерани фолклора Малог Зворник“ регистровано је у марту, а пуне три године прожете ентузијазмом провели су под окриљем Библиотеке ,,17. септембар“ као фолклорна секција ветерана. Бројној публици на Златибору представили су се староградским играма, играма из Шумадије и Подриња.

Чланови музичке секције Библиотеке ,,17. септембар“, који су у најбољем светлу представили општину Мали Зворник, су надарени вокал Драгана Танасковић и солиста на хармоници Никола Јездимировић.

Баштиници традиције, подмладак и наследници, су чланови Фолклорне секције средњег узраста. Умешно и зрело су наступили играма из Шумадије, Мачве и Пирота.

Предводили су их кореограф Драган Ђајић и директорица Библиотеке Славојка Спасеновић.

Концерт који је организовала Туристичка организација ,,Златибор“ од 19.00, у једној од најпознатијих туристичких дестинација, током 90 минута садржајног програма привукао је пажњу и измамио аплаузе присутних посетилаца и мештана. Плод је озбиљности и најбољих намера да се потврде квалитет наступа и кореографије, којима претходе дуготрајне и исцрпљујуће припреме чланова свих фолклорних ансамбала.

Новинар – сарадник: Далибор Крстић

Фото галерија: Мали Зворник Инфо

Share