Сарадња међу државним органима у Малом Зворнику допринела досадашњој успешној борби локалне заједнице против Ковида – 19

Сарадња међу државним органима у Малом Зворнику допринела досадашњој успешној борби локалне заједнице против Ковида – 19

Председник општине Мали Зворник Зоран Јевтић посетио је у уторак, 14. априла, станицу полиције у Малом Зворнику и са начелником Полицијске станице Раденком Петровићем разговарао о актуелној ситуацији на подручју општине, у погледу поштовања превентивних мера, уведених у циљу сузбијања епидемије вируса Корона.

У разговору је закључено да је ситуација задовољавајућа, те да већина у локалној заједници веома поштује мере Владе Републике Србије и наредбе локалног Штаба за ванредне ситуације, захваљујући чему Мали Зворник још увек одолева болести Ковид – 19 и нема заражених и оболелих.

„То што се дословно придржавамо прописаних мера заштите од Корона вируса допринело је досадашњем спречавању појаве и ширења заразе на подручју општине Мали Зворник. Остаје да и даље предузимамо све што је у нашој моћи да се таква ситуација одржи, што је могуће дуже“, рекао је Јевтић.

Председник општине Мали Зворник оценио је да је сарадња локалне самоуправе, општинског Штаба за ванредне ситуације и станице полиције у Малом Зворнику такође у великој мери допринела поштовању мера и очувању задовољавајућег стања у погледу одбране од вируса Корона.

Он је навео да је са начелником полицијске станице Раденком Петровићем у сталном контакту, посебно откако је наступила епидемија, да размењују информације на дневном нивоу и имају изузетну сарадњу, те да је такав начин рада очигледно дао резултате.

Јевтић је рекао да веома добру сарадњу има и са начелником Полицијске управе у Шапцу Зораном Јевђенићем, те да сарадња локалне самоуправе у Малом Зворнику са полицијом може да послужи као пример добре праксе како треба да се одвија сарадња међу државним органима и институцијама.

Он је истакао да у актуелној ситуацији полиција има изузетно тежак и одговоран посао, да обезбеди максимално поштовање уведених заштитних мера, те да се општина труди да јој помогне у томе и да заједничким снагама очувају локалну заједницу од ширења инфекције.

Председник Јевтић оценио је да ће то бити посебно велики изазов у данима наступајућих васкршњих празника, будући да су многи, који иначе не живе у општини Мали Зворник, одлучили да  током Васкрса дођу на своја имања или у викендице.

Он је апеловао на све суграђане да се придржавају прописа и поштују уведене заштитне мере, јер тиме првенствено штите себе и своје најмилије, напомињући да органи реда неће толерисати окупљања и да ће бити кажњавани сви они који не буду поштовали мере изолације, полицијски час, забрану окупљања и друге мере.

Према Јевтићевим речима, већина суграђана поштује прописане заштитне мере, али има и оних који су их кршили, због чега је полиција у Малом Зворнику, откако је у Републици Србији на снази ванредно стање, поднела више прекршајних и кривичних пријава.

Приликом посете станици полиције у Малом Зворнику, председник општине запосленима је уручио заштитне визире и рукавице.

Ради заштите од Корона вируса, локална самоуправа претходно је за полицијску станицу у два наврата обезбедила рукавице и маске.

Љиљана Ристановић

Извор: Општинска управа Мали Зворник

#Mali_Zvornik #Podrinje #Србија #Serbia #SRB

#VanrednoStanje #Covid19 #CoronaVirus

#Corona #ОстаниКодКућe #OstaniKodKuće #SačuvajŽivote

Share