Успешно завршена радионица за реаговање у ванредним ситуацијама

Успешно завршена тродневна радионица за планирање, руковођење и реаговање у ванредним ситуацијама

Мали Зворник, 19. децембра 2015. (Мали Зворник Инфо)

Општина Мали Зворник укључена је у програм радионице ,,Механизми за смањење ризика од природних катастрофа у општинама које су претрпеле штете од поплава 2014. године” који реализује Национални тренинг центар Сектора за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова Републике Србије, у сарадњи са Добротворном фондацијом Српске Православне Цркве ,,Човекољубље“, у својству финансијера и коорганизатора. Фондација ,,Човекољубље” реализује велики број сложених пројеката, намењених маргинализованим и угроженим групама у друштву. Рад је заснован на основним хришћанским вредностима, као и на највишим стандардима водећих међународних хуманитарних организација.

Првог дана, од среде, 16. децембра, у Дому културе одржана је радионица за чланове Штаба за ванредне ситуације општине Мали Зворник, у четвртак за представнике привредних субјеката, овлашћених и оспособљених правних лица за заштиту и спасавање, а у петак за поверенике цивилне заштите. Циљ је подизање капацитета општинских штабова, у планирању, припреми и реаговању у ванредним ситуацијама, али и размена искустава. У Мачванском управном округу тренинзи су одржани и у Лозници, Шапцу и Крупњу.

Сектор за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова Републике Србије жели да утиче на подизање нивоа свести о значају припремљености грађана и њиховом познавању безбедносних и заштитних мера у случају елементарних непогода, техничко-технолошких и других несрећа и опасности. Тродневна радионица намењена је обуци представника локалних самоуправа и чланова Општинског штаба за ванредне ситуације о механизмима смањења ризика од природних катастрофа, првенствено поплава.

Уредник: Далибор Крстић
Фото: Милош Радојчић

Тренинг – Показна вежба: Ватрогасно – спасилачка јединица СВС МУП-а РС у Малом Зворнику

Корисни линкови:

http://prezentacije.mup.gov.rs/sektorzazastituispasavanje/RegSA.html

https://www.facebook.com/SVSMUP

http://prezentacije.mup.gov.rs/sektorzazastituispasavanje/UpravaVSJ.html

Share