У току исплата једнократне новчане помоћи пензионерима и угроженим грађанима на подручју општине Мали Зворник

У току исплата једнократне новчане помоћи пензионерима и угроженим грађанима на подручју општине Мали Зворник

У Малом Зворнику у току је исплата једнократне новчане помоћи пензионерима и социјално угроженим суграђанима, коју додељује општина Мали Зворник, ради лакшег превазилажења ситуације настале услед епидемије вируса Корона. 

За кориснике новчане помоћи локална самоуправа обезбедила је и по пар рукавица и заштитну маску, ради спречавања ширења заразне болести Ковид – 19. 

Новчана помоћ износи 2.000 динара по кориснику, а добијају је пензионери чије су пензије ниже од 30.000 динара и социјално угрожена лица, за која је стручна комисија проценила да им је новчана помоћ неопходна.              

Исплата помоћи суграђанима почела је у петак, 15. маја, а одвија се у просторијама Центра за социјални рад у Малом Зворнику, према утврђеном распореду, на основу позива који су корисницима претходно упућени. 

Помоћ је до среде исплаћена корисницима у Доњој Трешњици, Сакару, Будишићу, Амајићу, Цулинама и Великој Реци, а наредних дана биће исплаћена корисницима у осталим месним заједницама. 

За неке од потенцијалних корисника помоћи још увек траје утврђивање права на овај вид подршке. 

Директну новчану помоћ општине на овај начин добиће око 2.500 грађана у Малом Зворнику, на име чега је у буџету одвојено око 5.000.000 динара. 

Oпштина Мали Зворник одлучила је да суграђанима додели једнократну новчану помоћ уместо робних пакета, сматрајући да је тај вид подршке бољи, јер оставља могућност грађанима да сами изаберу шта ће купити за добијени новац, као и ради пружања подршке локалној привреди, очекујући да ће већина додељених средстава бити трошена на подручју општине. 

Извор: Општинска управа Мали Зворник

Поштујте мере превенције, будите одговорни према себи и према другима.

#Mali_Zvornik #Podrinje #Србија #Serbia #SRB

#Covid19 #Corona #Sačuvajživote

Share