Активности и успеси Спортског савеза „Дрина” Мали Зворник

На иницијативу Спортског савеза „Дрина”, а уз финансијску подршку општине М.Зворник, на терену за мали фудбал промењени су голови и оцртане линије, тако да је све спремно за XXV Видовдански турнир који почиње у понедељак, 24. јуна.

Спортски савез „Дрина” Мали Зворник, члан Спортског савеза Србије, референтна је унија свих спортских друштава на територији општине Мали Зворник, задужен за координацију рада свих спортских клубова, укључујући и Клуб спортских риболоваца „Дринско језеро” из Малог Зворника са специфичном делатношћу и активностима у организацији бројних манифестација.

Финансирају се клубови који током године конкуришу са адекватном пројектном документацијом, савез одобрава, подстиче и помаже његовим чланицама у свакој ситуацији када је неопходно његово ангажовање. Буџетом општине Мали Зворник за 2019. годину за развој спорта и омладине планирано је 22.850.000 динара.

Александар Андрић (35), професор физичког васпитања и генерални секретар Спортског савеза„Дрина” Мали Зворник истакао је да је савез надлежан и одговоран за контролу спровођења спортског дела програма клубова за који су они конкурисали код оснивача. Уочавају где су средства најпотребнија, а стимулишу и најуспешније спортске клубове. У њиховој надлежности је надзор да ли се утакмице одржавају према распореду, да ли се тренинзи организују у довољној мери, да ли су заступљени сви узрасти, доследно, према плану и на основу пројекта. Евидентно је да је локални спортски савез вреднује све спортске успехе, а посебно су награђени и стимулисани ванредно добри резултати појединаца, те медаље и пласман на балканска, европска и светска првенства.

Претпрошле године, поводом 50. рођендана ФК „Јединство”, управа клуба у сарадњи са локалном самоуправом, Спортским савезом „Дрина”, спонзорима и пријатељима клуба, реновирала је свлачионице и пратеће просторије. Тако се дошло до значајног побољшања услова за тренирање свих селекција као и одигравања утакмица, а 2018. године, на иницијативу „СОС канала плус”, телевизије спорта и здравља, обезбеђено је 210 столица (плаве боје) које су окитиле Рибарску 1 и 23 столице на клупама за делегате, тренере и резервне играче. Љубитељи бубамаре могу лепше и удобније да прате фудбалске представе свих селекције, од полетараца па све до сениора. Самим тим, комплетан стадион добија модернији изглед, какав и заслужује. Посебну захвалност Спортски савез „Дрина” Мали Зворник упућује Драгиши Деспотовићу који је прошле године, даровао 23 столице (11 белих и 12 плавих) за делегате, тренере и резервне играче.

Током јулске манифестације „Дрина је смисао живота”, 2018. године, у петак 27. јула, од 09.00 до 13.00 и у суботу, 28. јула, од 13.00 до 17.00 одржана је обука у вожњи скутера на води за најмлађе суграђане, у организацији општине Мали Зворник и Спортског савеза „Дрина”. Обуку „Motojet H2O Adrenalina” водио је мотонаутички клуб „Мотоџет” из Новог Сада, који се бави промоцијом и популаризацијом мотонаутичке дисциплине.
Сви полазници, више од 70 кандидата, прошли су кроз програм основне теоријске и практичне обуке у вожњи водених скутера. У два дана савладали су основну технику вожње, али и основна правила уз које ће им сваки наредни контакт са воденим скутерима бити безбеднији, занимљивији и забавнији. Упознали су се са правилном употребом пловила, безбедносном опремом и основним правилима у водном саобраћају, а додељене су им дипломе.

Спортски савез „Дрина” Мали Зворник 31. децембра објавио је лепу вест за крај 2018. године, да су потписани папири за оснивање веслачког клуба у Малом Зворнику.

Наведено је да ће председник и заступник клуба бити наш прослављени репрезентативац Милош Васић, који је освајач бројних медаља на европским и светским такмичењима.
Средства за куповину опреме обезбеђују општина Мали Зворник и Веслачки клуб „Партизан” из Београда, који ће се побринути и за обуку тренера, будућих веслача и организацију рада клуба.

Уз поруку „Спорт за све”, Спортски савез „Дрина” овим путем захвалио је репрезентативцу Милошу Васићу на подршци и идеји за оснивање веслачког клуба, а председнику општине Зорану Јевтићу на одобреним средствима и разумевању које има за развој спорта. Клуб се зове Спортско веслачко удружење „Дрина” Мали Зворник. Званично је 2. априла 2019. године примљен у Веслачки савез Србије.

Новинар сарадник: Далибор Крстић

Фотографије: Мали Зворник инфо / Спортски савез Дрина / Општинска управа Мали Зворник

Share