Трофејни веслачи у посети Малом Зворнику

У оквиру акције „Србија до Рија 2016 – Нова снага за српске олимпијце“, 7. септембра око поднева у супермаркету Маxи у Малом Зворнику, са нашим суграђанима су се дружили репрезентативци и трофејни веслачи Милош Васић и Радоје Ђерић. Обојица имају запажене успехе у двојцу и четверцу, а бројне освојене медаље чувају код родитеља: Милош у Доњој Трешњици, код Малог Зворника, а Радоје у Требињу.

Млади веслачи су поклањали олимпијски школски прибор и слаткише ученицима и предшколцима, али и свим купцима који су током боравка наших спортиста посетили овај маркет.

Српски државни веслачки репрезентативци Милош Васић и Радоје Ђерић, заједно са пливачем Иваном Ленђерим, рвачем Александром Максимовићем и репрезентативкама Србије у стрељаштву Иваном Максимовић и Зораном Аруновић, су чланови „Маxи тима за Рио“. Члановима овог тима процес припрема за Олимпијске игре и учешће на њима биће олакшано кроз бројне спонзорске акције које ће Делез Србија спровести у предстојећем периоду. Акцијом „Динар за Олимпијце“, првом у оквиру спонзорства и издвајањем дела средстава од продаје одређених производа робних марки Next, Joy, Роса и Зајечарско пиво прикупљена су средства за куповину чамца двојцу без кормилара Радоју Ђерићу и Милошу Васићу. ,,Уз помоћ свих корисника услуга и купаца Максија побољшани су нам услови за тренирање, обезбеђен нам је чамац, али и сва неопходна пратећа опрема за постизање запажених резултата“, рекао је Ђерић, захваливши се свим купцима који су издвојили драгоцени динар за олимпијски тим Србије. Он је, промовишући акције „Макси тима за Рио“, позвао и остале сународнике да, без великих одрицања, дају свој значајан допринос успесима српских спортиста у Бразилу 2016. године.

,,Предах у Малом Зворнику, након десет исцрпљујућих месеци, је и почетак заслуженог тронедељног одмора за веслаче репрезентације Србије“, рекао нам је Милош Васић, коме ће за досадашње спортске успехе, освојене медаље и резултате на свечаној седници, приликом обележавања 60. годишњице од изградње ХЕ ,,Зворник“ и оснивања општине, бити уручена Повеља општине Мали Зворник.

Васић и Ђерић веслање заједно тренирају од четрнаесте године, од 2006. су као породица. Одлично се слажу и помажу један другом да преброде тешкоће и поделе тријумфе. Пре тога заправо нису ни знали какав је то спорт, колико напора, одрицања и дисциплине захтева, а када су прошли тестирања Веслачког савеза Србије добили су прилику да тренирање наставе у Београду. Предах ће искористити да посете завичај, Подриње и Херцеговину. Немају много времена за драге људе, али када су се определили за спортске успехе и професионалну каријеру принуђени су да се помире са тим.

Приметно је расположење наших спортиста да на Зворничком језеру наставе припреме за зимску сезону и олимпијску годину у Рију 2016. Према незваничним најавама, извесно је да ће се убрзо постићи договор о њиховом боравку на припремама репрезентација Србије и Турске у Малом Зворнику.

Српски двојац без кормилара Милош Васић и Ненад Беђик, 5. септембра освојио је бронзану медаљу на Светском првенству за сениоре у Ожибелеу и тако поновио успех са овогодишњих Европског првенства за сениоре у Познању и Светског купа у Луцерну. Васић и Беђик су у циљу имали време од 6:25.36 минута, злато је припало Новозеланђанима, а сребро Британцима. Колико је то значајан резултат најбоље говори чињеница да је ово прва медаља за српско веслање у олимпијској дисциплини после 14 година и сребра Стојића и Вишацког, такође у двојцу без кормилара (2001. – сребро – двојац без кормилара Никола Стојић, Ђорђе Вишацки, тренер Небојша Илић – Светско првенство у Луцерну (Швајцараска)).

Уредник: Далибор Крстић

Фото: Далибор Крстић (Nikon Coolpix L23)

Корисни линкови:

http://maxi.rs/code/navigate.php?Id=677

http://www.serbian-rowing.org.rs/vesti_detalj.php?id=108

http://www.serbian-rowing.org.rs/vesti_detalj.php?id=384

http://www.serbian-rowing.org.rs/vesti_detalj.php?id=216

http://www.lisa.rs/porodica/zivot-pise-price/9857-veslaci-radoje-djeric-i-milos-vasic-sport-na-prvom-mestu.html

 

 

Share