Трофејни риболовац из Малог Зворника уловио у Италији сома од 50 килограма

Миодраг Ћирић Ћиро, познати спортски риболовац и мајстор вараличарења, доказао је још једном своју вештину током недавног боравка у Италији, где је у граду Мантови на реци Минћо упецао сома тешког 50 килограма!

Како је потврдио Ћирић, у изјави за ,,Блиц’’, борба са капиталним примерком рибе трајала је око 40 минута, а да је извуче из воде и убаци у чамац помогао му је колега из Словеније Стане Омерзу, познати фотограф и уредник часописа о риболову.

,,Као део седмочлане српско-словеначке екипе „Миле Драгић“, коју је предводио Владимир Хоровиц из Новог Сада, боравио сам у Италији од 5. до 12. новембра. Наш тим је имао доста успеха, уловивши више примерака буцова, смуђа, а највећег сома, тешког 50 килограма упецао сам на варалицу „главињару“, која је ручни рад Горана Вукосављевића Вуке из Лознице, који је такође био члан екипе“, каже Ћирић.

Он је објаснио да је капиталца извукао уз помоћ прибора намењеног лову мањих риба и да је том приликом користио штап „Balzer Edition“ IM 12 tb. 25-75 грама, машиницу „Ryobi Vertigo 5000“ и струну „Sasame PE premium“ 8 пута 0,18 милиметара.

Извор: Blic online http://www.blic.rs/

Новинар: Слободан Пајић

Фото галерија: Стане Омерзу

Share