Трофејни риболовац Скобаљијаде 2021. године је Давор Јањушић из Зворника

„Скобаљијада и гурманијада” је манифестација чији покровитељ је општина Мали Зворник, а са првим изазовом у промоцији и организацији такмичења суочила се и Туристичка организација општине Мали Зворник, основана 21. септембра 2020 године. Важан део послова организације и надзора регуларности надметања спортских риболоваца на реци Дрини, у излову скобаља на пловак, спроводи Клуб спортских риболоваца „Дринско језеро”.


За учешће на манифестацији Скобаљијада и гурманијада, која је 12. јуна 2021. године одржана 11. пут у општини Мали Зворник, пријавило се 95 риболоваца, из више градова Србије, Републике Српске, Босне и Херцеговине. Наводимо само неке од њих: Београд, Ваљево, Чачак, Јагодина, Осечина, Крупањ, Љубовија, Зворник, Бијељина, Братунац, Власеница…

Прво место у улову скобаља освојио је Давор Јањушић из Зворника са 13.895 грам-поена, а другопласирани такмичар је његов суграђанин Сејо Вехбић са 2.075. Награђени су карбонским болоњез риболовним штаповима марке „Winner bolo – Fil Fishing” – дужине четири метра, пехарима, медаљама и дипломама.


Треће место припало је Милану Димитријевићу из Љубовије са 1.415 грам-поена. Њему су додељени машиница „Lineaeffe Blizzard” FD 2000, пехар, медаља и диплома.


Најмлађи такмичар на стази био је Страхиња Васић из Љубовије рођен 2016. године. Он је награђен машиницом за риболов „Filex 1000 – Fil Fishing” и дипломом.


Награде су уручили представници покровитеља и организатора манифестације: председник општине Мали Зворник Зоран Јевтић, заменик председника општине Милош Радојчић, шеф кабинета председника општине Млађан Црквењаш и помоћник директора Туристичке организације Мали Зворник Срђан Јовановић.

Такмичење је, након окупљања, пријаве, котизација, извлачење бројева за стазу, почело око 10 часова и трајало је до 13.00. Грам-поени се додељују према збиру тежине улова и врсти улова, што је пракса од 2014. године.

Котизација по такмичару укинута је одлуком покровитеља манифестације, од 2016. године. Сваки такмичар, уз фонд вредних награда, имао је обезбеђен доручак, флашу воде, ручак и такмичарску мајицу. Такмичење је било појединачно и одвијало се у атмосфери потпуне регуларности, уз надзор судија Клуба спортских риболоваца „Дринско језеро” из Малог Зворника.

Главни судија XI скобаљијаде у Малом Зворнику био је савезни судија Бранко Пеша. Секторске судије су: Снежана Мићић и Жељко Васић, Славиша Павловић, Југослав Перић, Бранко Бошковић и Славка Илић.

Новинар сарадник: Далибор Крстић

Фото галерија: Мали Зворник инфо

Најуспешнији такмичари XI скобаљијаде у Малом Зворнику

Скобаљијада у Малом Зворнику

Пројекат „Спортски мозаик – Повратак на терен” одобрен је и суфинансиран ради остваривања јавног интереса у области јавног информисања на територији општине Мали Зворник у 2021. години.

Share