Апел суграђанима за поштовање мера превенције

Доношењем нових, рестриктивнијих мера превенције од Ковида – 19 у општини Мали Зворник од четвртка важи забрана окупљања у затвореном и отвореном простору више од пет лица, ако није могуће обезбедити физичку дистанцу од два метра и одговарајуће мере личне заштите.

У јавним парковима и игралиштима, као и током вежбања на отвореном простору дозвољено је окупљање до пет лица, уз одговарајуће мере личне заштите.

У свим затвореним просторима обавезно је ношење заштитних маски и поштовање физичке дистанце од два метра.

На снази је и забрана организовања свечаности, као и организовања спортских и других забавних манифестација.

Радно време угоститељских објеката у затвореном простору дозвољено је од 7 до 20 часова, а у баштама и терасама од 7 до 22 часа.

Неопходно је прилагођавање рада угоститељских објеката тако да за једним столом не могу седети више од два лица, изузев ако су у питању родитељи и малолетна деца или лица која живе у заједничком домаћинству, уз обавезни размак од два метра између столова.

У свим јавним затвореним просторима, односно објектима, као и свим продавницама, угоститељским објектима, баштама угоститељских објеката и другим објектима где се врши продаја робе и пружање услуга, ограничава се број лица која ту могу истовремено бити присутна тако да на свака 4 m2 може бити присутно једно лице, а на улазу у објекат, односно у башту угоститељског објекта, мора бити јасно истакнута површина и број лица која могу бити истовремено присутна.

Наложена је и примена свих превентивних мера у установама предшколског васпитања и образовања.

У основним и средњим школама и високошколским установама потребно је одложити окупљања, а пријемне и друге испите организовати уз примену свих мера личне заштите, као што је физичка дистанца од два метра, обавезно ношење маске или визира и рукавица.

У јавном превозу обавезно је ношење заштитних маски, уз редовно проветравање и дезинфекцију возила.

Забрањено је коришћење отворених и затворених базена, спа и велнес центара.

Спровођење мера заштите неопходно је у верским објектима и приликом вршења верских обреда.

Мере заштите, које подразумевају обавезно ношење маски и рукавица, наложене су и козметичким, фризерским салонима, салонима лепоте, фитнес центрима и теретанама.

Обавезна је честа дезинфекција свих јавних објеката и препоручена дезинфекција, најмање једанпут дневно, заједничких просторија у стамбеним зградама, као и што чешће прање улица и јавних површина, уз употребу дезинфекционих средстава.

Надлежним инспекцијским службама наложен је појачан рад у циљу контроле поштовања наведених посебних мера превенције.

Илустрација: Општинска управа Мали Зворник

Извор: Општинска управа Мали Зворник

Поштујте мере превенције, будите одговорни према себи и према другима.

#Mali_Zvornik #Podrinje #Србија #Serbia #SRB

#Covid19 #CoronaVirus #Corona #Sačuvajživote

Share