Током седмице спроводи се имунизација становништва у сеоским насељима малозворничке општине

Почела вакцинација становништва у месним заједницама на подручју малозворничке општине. У уторак je вакцинисано 117 грађана.

Имунизација становништва у месним заједницама општине Мали Зворник почела је у уторак, 13. априла, вакцинацијом грађана у амбулантама у Великој Реци, Цулинама и Доњој Трешници.

Уприличене су и две кућне посете и вакцинисано је двоје старих непокретних лица, у засеоку Роповић у Великој Реци и Горњем Читлуку у Цулинама.

Вакцину је примило укупно 117 грађана, у Великој Реци 53, у Цулинама 28 и у Доњој Трешници 36 грађана.

Вакцинисани су примили кинеску вакцину Синофарм.

Пунктове за вакцинацију обишао је заменик председника општине, Милош Радојчић, који је овом приликом позвао грађане који нису вакцинисани да се пријаве што пре, добију вакцину и тако заштите своје здравље и допринесу даљем сузбијању епидемије заразне болести Ковид-19.

Имунизација у месним заједницама биће настављена у четвртак, 15. априла, у Радаљу, од 8.00 до 9.00 часова, у Доњој Борини, од 09.30 до 10.30 часова и у Брасини, од 11.00 до 12.00 часова.

За вакцинацију у ове три месне заједнице укупно је пријављено 32 грађана, који су изразили жељу да добију Синофарм вакцину.

Грађани месних заједница Сакар, Будишић, Центар и Доње Насеље биће вакцинисани свакодневно у текућој седмици на пункту за имунизацију у фискултурној сали Средње школе у Малом Зворнику, од 13.00 часова.

Истовремено на пункту у Малом Зворнику биће настављена незаказана вакцинација, у термину од 13.00 до 15.00 часова, за шта је обезбеђена вакцина Астра Зенека.

У Ковид амбуланти у Малом Зворнику у уторак, 13. априла, регистровано је седам позитивних на вирус корона, од тестираних 14 пацијената.

Будући да је и даље више од половине тестираних дневно заражено, из Дома здравља поново је апеловано на грађане да, у циљу спречавања инфекције и сузбијања ширења епидемије, наставе да поштују и примењују прописане мере заштите.

Извори: Дом здравља Мали Зворник / Општинска управа општине Мали Зворник

Фото галерија: Општинска управа општине Мали Зворник

Поштујте мере превенције, будите одговорни према себи и према другима!

 

Share