Посета начелника Мачванског управног округа Владана Красавца општинама Љубовија и Мали Зворник

Извештај о посети начелника Мачванског управног округа Владана Красавца општинама  Љубовија и Мали Зворник

У петак 27. марта 2020. године начелник Мачванског управног округа и командант Окружног штаба за ванредне ситуације, Владан Красавац посетио је општине Љубовију и Мали Зворник. Основни циљ посете било је упознавање са епидемиолошком ситуацијом на територији поменутих локалних самоуправа и спровођење донетих мера.

У општини Љубовија,начелник Владан Красавац је учествовао у раду треће ванредне седнице Општинског штаба за ванредне ситуације.Седница Општинског штаба је започела у 11.00 часова. Извршена је анализа примене досадашњих мера и том приликом је закључено да се оне спроводе у потпуности и  на читавој територији општине Љубовија. У наставку седнице донето је низ одлука у складу са мерама Републичког штаба за ванредне ситуације. Епидемиолошка ситуација се непрекидно прати, а Општински штаб је у сталном контакту са Окружним штабом за ванредне ситуације Мачванског управног округа.

Обилазак овог дела Мачванског управног округа  је настављен посетом општини Мали Зворник, где је Владан Красавац разговарао са председником општине и командантом Општинског штаба за ванредне ситуације Зораном Јевтићем и његовим сарадницима. Обишли су и гранични прелаз Мали Зворник који функционише у складу са Одлуком Владе Републике Србије.

У обиласку граничног прелаза учествовали су и управник граничне полиције и републички гранични санитарни инспектор.

Начелник Мачванског управног округа и командант Окружног штаба за ванредне ситуације Владан Красавац ће и убудуће наставити  са обиласком локалних самоуправа на теиторији Управног округа, како би се непосредно уверио у ком обиму се спроводе одлуке које су донели надлежни државни органи и  органи локалних самоуправа.

Извор: Мачвански управни округ

Фото: Мачвански управни округ

#MaliZvornik #Podrinje #Mačva #Србија #Serbia #SRB

#VanrednoStanje #Covid19 #CoronaVirus

#Corona #ОстаниКодКућe #OstaniKodKuće #Sačuvajživote

 

Share