Одбојкашице Малог Зворника учвршћују пласман у врху табеле Друге лиге Србије

Нешто више од месец дана је протекло од последњег извештавања о успесима наших сениорки ЖОК „Мали Зворникˮ у  Другој лиги Србије – група Центар, а на задовољство свих суграђана који бодре и прате овај трофејни клуб, након XVIII кола пласман у врху табеле је за сваку похвалу и подршку до краја сезоне. Досадашњим учинком од десет победа и седам пораза пласиране су на пето место табеле, са 29 бодова и сет разликом од 35:31. Наши такмаци у борби за четврто место табеле, до краја првенства, остају ЖОК: Авала, Лаки стар и Блок аут. Три првопласирене екипе су: Лазаревац, Шумадија и Рибница.

„У Лозници смо, после одличне игре и предности од 0:2, изгубили утакмицу XIV кола од Пролетера 2:3. У тој утакмици били смо фаворити. Нажалост, то смо показали само у прва два сета. Али, тај пораз нас је освестио и онда су почеле добре партије.
У одличној утакмици код куће побједили смо у XV колу екипу ОК Блок аут Београд резултатом 3:2. Затим смо изгубили од другопласиране екипе Рибница из Мионице резултатом 2:3, у такође јако добро одиграној утакмици, гдје је противник тек у петом сету успио да сломи наш отпор. Потом су нам дошли гости из Пожаревца. Млади радник смо у XVII колу више него заслужено побједили резултатом 3:1.
И онда, у директном дуелу за четврто место, у суботу 12. марта, побјеђујемо екипу ОК Авала из Београда резултатом 3:1. У првом дијелу сезоне у Београду изгубили смо резултатом 3:0.

И коначно, 13. марта, у одложеној утакмици IX кола из првог дела сезоне, опет код куће, побједили смо екипу Смеч СВ из Свилајнца резултатом 3:1.
Већ у сриједу 16. марта у 17.00 часова играмо и другу заосталу утакмицу XI кола против екипе Парк 015 из Шапца а у суботу у 16.00 бићемо спремни за редовно XIX коло против екипе ОК Лаки стар (Lucky star) Београд гдје очекујемо да обје утакмице буду квалитетне и неизвјесне.

Ако остваримо побједе направићемо велики искорак ка опстанку у овој лиги, а самим тим и ка уласку у виши ранг такмичења”, рекао нам је тренер женског одбојкашког клуба „Мали Зворник” Зоран Грбић.


Првенство у Другој лиги – Центар се, уобичајено, одржава од октобра до априла. Наше одбојкашице, прошлогодишње шампионке региона, у сезони 2021/2022, одмеравају енергију младости, своје умеће, до сада стечено знање и савладане вештине, са још 11 тимова: „Пролетерˮ – Лозница, „Шумадијаˮ – Аранђеловац, „Блок аутˮ – Београд, „Рибницаˮ – Мионица, „Шабац – 015ˮ -Шабац, „Слога 2016ˮ – Баточина, „Авалаˮ – Београд, „Лаки стар (Луцкy стар)ˮ – Београд, „Смеч СВˮ -Свилајнац, „Лазаревацˮ – Лазаревац и „Млади радникˮ – Пожаревац.

Ове сезоне Одбојкашки клуб „Мали Зворникˮ такмичи се пионирском селекцијом у Регионалној лиги и сениорском селекцијом у Другој лиги Србије – група Центар. Наше одбојкашице су се, после четири сезоне одсуства, 2021. године тријумфално вратиле у Другу лигу. Након 18 кола такмичења, биле су првопласирана екипа регионалне Мачванско – Колубарске лиге, у сезони 2020/2021, са 42 бода из 15 утакмица, остварених 14 победа и забележеним једним јединим поразом од 3:2 у 13. колу такмичења.

Извори: Мали Зворник инфо / Одбојкашки клуб Мали Зворник / СрбијаСпорт
Насловна фотографија: Архива ЖОК „Мали Зворникˮ 🏐

Архива: Мали Зворник инфо

Одбојкашице Малог Зворника тренутно шестопласиране у Другој лиги – Центар

Д.В.К.

Share