Предстоји унапређење енергетске ефикасности објеката у општини Мали Зворник

За побољшање енергетске ефиканости домаћинстава у Малом Зворнику у 2022. години од државе добијено 10.500.000 динара

Општина Мали Зворник добила је од Министарства рударства и енергетике Републике Србије 10.500.000 динара за повећање енергетске ефикасности стамбених зграда, приватних кућа и станова у 2022. години, у оквиру реализације националног циља смањења потрошње електричне и топлотне енергије, док је у сопственом буџету за ове намене обезбедила 4.500.000 динара за суфинансирање наведених активности.

Уговор о коришћењу добијених средстава заменик председника општине, Милисав Деспотовић, потписао је у петак, 11. марта, у Аранђеловцу, у присуству потпредседнице Владе Републике Србије и министарке рударства и енергетике, проф. др Зоране Михајловић.

За разлику од прошле године, општина је овог пута, приликом потраживања средстава од министарства, обухватила и стамбене зграде, односно стамбене јединице у зградама и обезбедила субвенције за радове и за ову категорију објеката.

За побољшање енергетске ефикасности стамбених објеката у општини Мали Зворник у 2021. години, Република Србија и локална самоуправа обезбедиле су по 7.000.000 динара, од чега је искоришћено 4.000.000 динара, за радове у 49 домаћинстава која су добила субвенције за неку од шест прописаних мера подршке.

У локалној самоуправи наводе да ће јавни позив за доделу средстава за побољшање енергетске ефикасности на стамбеним објектима у 2022. години, за кориснике и извођаче радова, бити расписан ускоро, о чему ће грађани бити благовремено обавештени, путем средстава јавног информисања.

Извор: Општинска управа општине Мали Зворник
Фото: Општинска управа општине Мали Зворник

Share