Шампиони са Дрине: Бронзане медаље Неговановића као најава нових подвига

Међународни карате турнир „Златни појас” припада невеликој групи престижних такмичења, са најдужом традицијом.

Минулог викенда у Чачку одржан је „52. Златни појас Чачка” који је један од најјачих турнира у Европи. Учествовало је око 2000 такмичара из 22 државе. Карате клуб Шампиони са Дрине, у најбољем издању представио је млади Богдан Неговановић, у борбама – мушке наде, до 37 килограма и освојио је III место🥉.

У спортској дворани Младост у Атеници наступиле су млађе категорије, а дан раније, у суботу 22. априла, у хали крај Мораве 20 најбољих селекција на свету, као што су Шпанија, Шведска, Француска, Немачка, али и Турска која је дошла са најачим тимом. Међу учесницима су били бројни светски и европски и државни шампиони. Празник за све поклонике борилачких спортова.

Прошлог месеца, у Спортском центру у Младеновцу одржано је Државно првенство Србије за полетарце, пионире и наде у катама. Богдан Неговановић потврдио је 18. марта своје квалитете и у овој дисциплини, освојивши III место🥉 у категорији мушке наде – апсолутни ниво.

Честитамо нашем младом шампиону и тиму тренера који је овим успесима мотивисан да настави припреме младих каратиста 🥋 за нове подвиге.

Карате клуб „Шампиони са Дрине” регистрован је од средине 2017. године на територији општине Мали Зворник. Председница клуба и један од тренера је Драгана Неговановић, уз подршку тренера Милана Неговановића. Драгана је и активан такмичар у сениорској конкуренцији. Освајачи многобројних медаља, од новембра 2018. године чланови су Спортског савеза „Дрина”.

Под геслом „Спорт за свеˮ, у сарадњи са територијалним Спортским савезом „Дрина”, Карате клуб „Шампиони са Дрине”, од октобра 2021. године – до данас, организује бесплатну карате школу у Малом Зворнику. Сви нови полазници ослобођени су плаћања чланарине.

Извори: Карате клуб Шампиони са Дрине / Медиа портал Чачак

Фото: Карате клуб Шампиони са Дрине

Коментари: Мали Зворник инфо

Д.В.К.

Share