Сајам запошљавања у Малом Зворнику

Сајам запошљавања у Малом Зворнику за развој локалне заједнице

Први сајам запошљавања у Малом Зворнику: Председник општине Зоран Јевтић позвао незапослена лица и послодавце да посете манифестацију, на коју долази и државни секретар Министарства за државну управу и локалну самоуправу

Сајам запошљавања на којем ће 26 послодаваца из Малог Зворника и Лознице понудити око 50 радних места биће одржан у Малом Зворнику, у четвртак 27. априла. Манифестацију организује испостава Националне службе за запошљавање (НЗС), у сарадњи са Општином Мали Зворник, у просторијама средње школе, од 11.00 до 13.00 часова.

Како је саопштено из Кабинета председника општине Мали Зворник Зорана Јевтића, поводом Сајма запошљавања општину ће тог дана посетити државни секретар у Министарству државне управе и локалне самоуправе Бојан Стевић, који ће након обиласка сајма са председником општине разговарати на тему броја запослених у локалној самоуправи и о другим актуелним питањима.

Традиционална манифестација Националне службе за запошљавање, која ће ове године по први пут бити одржана у Малом Зворнику, има циљ да помогне у запошљавању, окупљајући на једном месту тражиоце запослења и послодавце. Занимања за која је претежно исказана потреба од стране послодаваца који су пријавили учешће на сајму су: обућар штепер, кувар, конобар, трговац, столар и возач.

Поводом одржавања Сајма запошљавања у Малом Зворнику председник општине Зоран Јевтић позвао је незапослена лица и послодавце да искористе прилику и узму учешће на сајму у што већем броју, јер је сајам могућност за ступање у контакт са потенцијалним послодавцима, односно за проналажење сарадника.

Циљ сајма је да, након успостављања непосредног контакта између послодаваца, који имају потребу за запошљавањем радника, и незапослених лица, која активно траже посао, послодавци пронађу адекватне сараднике, односно да незапослена лица заснују радни однос, и зато ову манифестацију вреди и треба посетити и подржати, рекао је Јевтић.

Испостава националне службе за запошљавање у Малом Зворнику саопштила је да ће тражиоцима запослења пружити стручну помоћ, како би се што боље припремили за сусрет са потенцијалним послодавцима, проценили своје професионалне могућности и креирали радне биографије.

Лицима која траже посао и послодавцима на сајму ће, поред осталог, бити представљене услуге и активне мере које Национална службе за запошљавање спроводи у циљу подстицања запошљавања у општини Мали Зворник.

Истог дана у 14.00 часова, такозвани Караван запошљавања” боравиће у Доњој Борини, у оквиру истоимене манифестације коју, такође, реализује Национална служба за запошљавање.

У оквиру Каравана запошљавања у згради Дома месне заједнице у Доњој Борини сарадници НСЗ пружиће стручну саветодавну подршку лицима, која из неког разлога никада нису била на евиденцији незапослених, у вези пријављивања на евиденцију код НСЗ, остваривања права на пензију или социјалну помоћ.

Према подацима НСЗ из марта 2017. године, на подручју општине Мали Зворник има укупно 2157 незапослених лица, од чега 1165 жена. 

Сајам запошљавања у Малом Зворнику

Ако тражите посао или желите да га промените:

Како ће вам сајам запошљавања помоћи?

Биће Вам омогућен директан контакт са већим бројем послодаваца који имају потребу за запошљавањем кадрова Ваше струке.

Током разговора са послодавцима, имаћете прилику да се представите, изнесете своје професионалне карактеристике, оставите утисак, уђете у ужи избор кандидата или на лицу места договорите услове запошљавања.

Бићете у могућности да на истом месту и у исто време лично предате пријаву за запослење и радну биографију (CV) за већи број слободних послова према властитом избору.

Имаћете прилику да сазнате важне податке о фирми у којој конкуришете, условима рада, заради коју можете очекивати, могућностима за напредовање.

Велика разлика између сајмова запошљавања и других сајмова је у томе што се на њима не представљају само излагачи већ и посетиоци. На сајму запошљавања лако се може претворити разгледање у разговор за посао. Најуспешнији кандидати на сајмовима су они који се добро припреме. Пре сајма радник припрема своју биографију и онда се одштампа у више примерака. Прочита се водич за сајам, установи која компанија наступа и направи се избор оних који жели радник да посети на њиховом штанду. На сајму се кандидат облачи прикладно, и не носи се храна и пиће у руци, одећом и ставом радник оставља одређени утисак о себи, и зато се мора обући на начин какав утисак жели да остави на друге. Искључује се телефон када се прилази неком излагачу. Припремају се оловка и свеска да би се записале важне информације. 

Корисни линк: Сајмови запошљавања

Новинари: Љиљана Ристановић / Далибор Крстић

Share