Шабачки фестивал женске одбојке: Сребро за наше одбојкашице

Одбојкашки клуб (ЖОК) Мали Зворник освојио је у Шапцу друго место на IX ,,Street Volleyball турниру“.

У прелепом амбијенту, пред бројном публиком, своје одбојкашко знање на фестивалу одбојке наше представнице показале су у конкуренцији 23 екипе, више од 130 одбојкашица, у категорији 2001. годиште, из Војводине, централне Србије, западне Србије, Босне и Херцеговине.

Шабачки фестивал женске одбојке, девети по реду, одржан је у суботу, 28. маја, у главној шабачкој улици. На 10 импровизованих одбојкашких терена, учествовало је више од 600 вршњакиња у 122 екипе, узраста од четвртог до осмог разреда основне школе. Организатор турнира је ОК „Заслон, а покровитељ град Шабац.

Можемо поносно рећи да је наше сребро заблистало златним сјајем. ,,Од тежих утакмица издвајамо утакмицу са домаћином где смо победили у тај-брејку (трећи сет који се још зове и тај-брејк се игра до 15 поена) и утакмицу са ОК ,,Рода’’ из Београда, где смо у јако тешкој утакмици дошли до победе и финала. У финалу смо одмерили снаге са ЖОК ,,Рума’’ где смо у тај-брејку изгубили са 15:13 и то је једина изгубљена утакмица, али нас је удаљила од првог места. После целог дана надигравања на +30°, у финалу се осетио велики замор након претходних утакмица, деконцентрисаност и мало мањкања спортске среће јер је финална утакмица била прва коју смо изгубили. Све похвале за девојке на издржљивости у тешким условима и показале су зашто су респектоване у региону’’, истакао је тренер пионирске селекције Одбојкашког клуба Мали Зворник, професор физичке културе мр Мићо Ковачевић, који са тим узрастом ради више од пола деценије.

Извори и фото галерија: ЖОК Мали Зворник / РТВ Шабац

Gallery with ID 35 doesn't exist.

Видео прилог: РТВ Шабац

Уредник: Далибор Крстић

Share