Репрезентативац Милош Васић: У Рију је све другачије

Из школске клупе у Малом Зворнику до великих успеха

Веслач Милош Васић за Курир: У Рију је све другачије

Први пут у историји веслачи ће бити у олимпијском селу с осталима, а наш олимпијац поручује да ће о томе размишљати после такмичења, на којем жели да освоји медаљу
Међу онима који су остварили норму за Олимпијске игре налази се и веслачки двојац у саставу Ненад Беђик и Милош Васић.

С овим другим, момком из Малог Зворника у Подрињу, разговарамо о почетку и току досадашњег дела каријере, као и о плановима за Рио де Жанеиро.

– Све је почело случајно. Био сам у школи у Малом Зворнику кад су представници Веслачког савеза Србије и Веслачког клуба Партизан дошли да траже младе наде за Олимпијске игре у Лондону. Рекли су нам да устанемо, а како сам био висок и кракат, изабрали су ме да пробам да веслам на ергометру – каже Милош и присећа се првих дана у Београду.

– Нас 12 дошло је у Београд, четворица смо прошли даље и после шест месеци остао сам само ја. Било је баш тешко, двоумио сам се да ли да останем или да се вратим кући. Све је било ново за мене и веома напорно. Баш ту негде на пола године показао сам озбиљне потенцијале, па сам у глави почео да преламам да могу да успем.

Уз то преламање у глави дошле су и прве награде?
– Тада су почели и озбиљнији резултати, победа у четверцу на Балканском првенству за кадете…

Изгледа да су људи из ВШ и ВКП направили добар избор за Лондон у Малом Зворнику?
– Може тако да се каже. Пласман на те Олимпијске игре са 21 годином јесте нешто велико. Одлазак у Лондон био је ново искуство, све је било непознато и много сам размишљао о томе.

Можемо ли сад да кажемо да је ситуација другачија?
– Наравно, другачије размишљам, резултати су озбиљнији, напредовали смо. Већ два месеца трају напорне припреме, а сутра идемо у Турску на 23 дана. Након тога ћемо кратко бити у Београду, па још два пута по 20 дана у Турској. Тако до марта, кад нас очекују прве трке да видимо како смо одрадили припреме.

Јесте ли одредили неки циљ за Игре у Рио де Жанеиру?
– После 14 година дошли смо до медаље на Светском првенству, и то у најјачој конкуренцији. Тренирамо са циљем да се и у Рију боримо за једно од прва три места!

Новитет у Бразилу је то што ће веслачи бити у олимпијском селу са свим спортистима.
– Први пут у историји ће бити тако, али не размишљам много о томе. Фокусиран сам на медаљу. Имали смо прилику после трка у Лондону да будемо пет дана у олимпијском селу, и то је био баш велики доживљај. Међутим, у Рију је све другачије. Ипак, посвећујемо се само себи и такмичењу, а после тога ћемо мислити о осталим стварима.

Прогноза
Мислим да можемо до десет медаља

Милоша Васића смо, као и све наше спортисте који имају норму за Олимпијске игре, замолили да прогнозира колико ће медаља Србија освојити у Рио де Жанеиру.

– Тежак је то задатак. Рекао бих барем дупло тежи у односу на Игре у Лондону, а мислим да можемо и до десет медаља у Бразилу – рекао је Васић.

Лична карта:

Милош Васић
Рођен: 10. јануара 1991.
Место рођења: Лозница
Клуб: Веслачки клуб Партизан
Медаље: Бронза на СП 2015. (двојац), бронза на ЕП 2012. (четверац), бронза на ЕП 2015. (двојац), бронза на СП (У23) 2013. (двојац).

 

 

Уредник: Далибор Крстић
Извор: Курир
Фото: Мали Зворник Инфо

Корисни линкови:

Веслач Милош Васић за Курир: У Рију је све другачије

http://www.kurir.rs/sport/ostali-sportovi/veslac-milos-vasic-za-kurir-u-riju-je-sve-drugacije-clanak-2044917

Повеља општине Мали Зворник за нашег трофејног олимпијца

https://www.malizvornik.info/?p=836

Трофејни веслачи у посети Малом Зворнику

https://www.malizvornik.info/?p=826

 

 

Share