Путујући филмски фестивал „Младенци 2017.“ гостује 25. марта у Малом Зворнику

Велики путујући фестивал документарног, играног и етнолошког филма „Младенци 2017.“ одржава се од 22. до 26. марта у Мачванском округу. Публика у Лозници, Осечини, Љубовији, Малом Зворнику и Крупњу има прилику да види три нова остварења

Фестивал је отворен у Лозници 22. марта, у Вуковом дому културе, а затим је доступан гледалишту у Осечини, Љубовији, Малом Зворнику и Крупњу. Потом се овај путујући фестивал филма приказује у иностранству.

На овом фестивалу ће бити приказана три сјајна остварења: Два филма – „Четрдесети дан“ и „Име моје“, дело су породице Пантелић – Добривоја, Добриле и Милана, а гостујући филм на фестивалу је остварење РТВ Војводина „Во, Светиња“ редитеља Владимира Перовића.

За филм „Четрдесети дан“ музику је бесплатно написао београдски композитор и етномузиколог Димитрије Микан Обрадовић, који пише музику и за етно певачицу Биљу Крстић.

Филм „Во, светиња“, је снимљен у селу Шљивова у општини Крупањ.

Филмови обрађују обичаје и нарав народа у западној Србији. У свим местима почетак пројекција је заказан за 19 часова. Улаз је слободан, пројекције се посетиоцима не наплаћују.

Организатори овог фестивала су Центар за културу Вук Караџић из Лознице и општине Осечина, Љубовија, Мали Зворник и Крупањ.

Позивамо вас да у суботу 25. марта у 19 часова у Великој сали Библиотеке ,, 17 септембар“ присуствујете премијерном приказивању аматерских филмова снимљених у породичној радионици Пантелић из Доњих Брезовица, која, већ тринаесту годину за редом, публику у марту обрадује својим најновијим остварењима.

Под слоганом „Да се прошлост не заборави, да будућност памти”, камермани, сценаристи и редитељи Добрила и Добривоје Пантелић су за своје филмове освојили велики број награда на фестивалима документарног и етно филма у нашој земљи.

Видео запис: Трејлер за филм ,,Име моје“, аутора Милана Пантелића

Извор: Обичаји Рађевине – Добривоје и Добрила Пантелић

Фото: Видео студио Филмска продукција Три-Д

Новинар: Далибор Крстић

Share