Прослава овогодишњег успеха као потврда дугогодишњег рада у ФК „Рудар” Брасина

Поводом изузетно успешне сезоне у Мачванско окружној лиги, за управу и играче Фудбалског клуба „Рудар” Брасина, у недељу, 20. јуна, организована је прослава којом је вреднован досадашњи учинак нашег клуба. Прослави су присуствовали и председник општине Мали Зворник Зоран Јевтић, председник и секретар Спортског савеза Дрина као и други бројни гости, пријатељи клуба. Пехар за улазак у виши ранг, освојен у сезони 2019/2020, уручио је управи клуба председник Општинског фудбалског савеза Лозница Милутин Баштовановић.

„Спортски савез „Дрина” је, у име тога, донирао 30 спортских јакни за ову сложну фудбалску породицу. Пуно среће и успеха и наредне фудбалске сезоне, а ми смо ту да испратимо и подржимо наше клубове”, казао је генерални секретар ССД Александар Андрић.

Након 33 кола такмичења у Мачванској окружној лиги у сезони 2020/2021, ФК „Рудар” Брасина налази се на четвртој позицији, са 51 освојеним бодом, 15 остварених победа, шест нерешених резултата и 12 пораза. Првотимци Рудара су постигли 57 погодака и примили 43, те је и гол разлика од +14 на њиховој страни. У народном колу, 27. јуна, гостују у Новом Селу, крај Лознице. Домаћин им је тренутно петопласирана екипа ФК „Милан Орлић”, те се у борби оба клуба за важне бодове очекује квалитетан меч.

У периоду од 2008. до 2011. године, Рудар се такмичио у Међуопштинској лиги „Јадар”, потом су шест сезона провели у Општинској лиги Лозница, од 2011. до 2017. године, када се као првопласирани тим враћају ривалима у Међуопштинској лиги Јадар. Коначно, након три године све квалитетније игре сазревају за виши ранг такмичења и пласман у Мачванску окружну лигу 2020, где су већ у борби за позиције у врху табеле.

Фото: Спортски савез Дрина

Новинар сарадник: Далибор Крстић

Пројекат „Спортски мозаик – Повратак на терен” одобрен је и суфинансиран ради остваривања јавног интереса у области јавног информисања на територији општине Мали Зворник у 2021. години.

Share