Промоција LEADER приступа као модела руралног развоја

Регионална развојна агенција Подриња, Подгорине и Рађевине доо Лозница, обавештава заинтересоване грађане да ће се 24. новембра у 10.00 часова, у Royal SPA хотелу, у Бањи Ковиљачи, у циљу припреме за имплементацију LEADER приступа, одржати  информативна радионица ради бољег информисања потенцијалних чланова Партнерстава за територијални рурални развој.

Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде, у оквиру мера руралног развоја, меру Припрема локалних стратегија руралног развоја Партнерства за територијални и рурални развој, реализоваће осам информативних радионица LEADER приступа на целој територији Републике Србије.

LEADER приступ као доказано ефикасни модел руралног развоја био је тема петог састанка Мреже Сталне конференције градова и општина – Савеза градова и општина Србије (СКГО – СГОС) за пољопривреду и рурални развој, која је одржана 17. октобра у Београду. Јединствена карактеристика овог модела је у томе што олакшава рурални развој коришћењем специфичних развојних потенцијала руралних подручја који су препознати од стране самих локалних чинилаца. 

Радионице су планиране у следећим градовима и општинама: Зајечару, Крагујевцу, Зрењанину, Лесковцу, Пожеги, Нишу, Лозници (Бањи Ковиљачи) и Новом Саду. Ових осам радионица реализује се заједно са Пројектом регионалног и руралног развоја у Републици Србији, који је финансиран од стране Швајцарске агенције за развој и сарадњу (SDC) и Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде.

Извори: АРРА Подриња,Подгорине и Рађевине / СКГО

Корисни линк: Промоција LEADER приступа као модела руралног развоја

Фото: booking.com / Мали Зворник Инфо – Архива

Новинар сарадник: Далибор Крстић

Share