Пристигао први контигент машина за фабрику текстила у Малом Зворнику

По доласку инструктора за обуку радника, почело инсталирање машина у фабрици текстила у Малом Зворнику

Први контигент машина неопходних за рад фабрике текстила у Малом Зворнику пристигао је у средином седмице у просторије погона у индустријској зони у Доњем Насељу.

Истоварање машина обављено је у присуству представника инвеститора, компаније „Maydenim tekstil” и челника локалне самоуправе.

Према речима председника општине Зорана Јевтића, транспорт преосталих машина је у току, а биће допремљене по завршетку царинских процедура.

Он је навео да ће ових дана, упоредо са радом на инсталирању машина у погону, бити обављене и административне процедуре за запослење прве групе од 72 радника, док ће, за око месец или два, уследити ангажовање још 72 радника.

У фабрици текстила коју у Малом Зворнику, уз подршку општине, покреће турска компанија „Mydenim tekstil”, од уторка, 16. јуна, запослено је 10 инструктора за обуку будућих радника.

Разговори послодавца са кандидатима за посао који ће бити ангажовани у првом кругу запошљавања обављени су средином јуна у сали Скупштине општине Мали Зворник, у присуству представника локалне самоуправе и Националне службе за запошљавање.

Обавеза предузећа, по споразуму и уговорима потписаним са општином Мали Зворник, је да у року од две године у фабрици ангажује укупно 300 радника.

Фото: Општинска управа Мали Зворник

Извори: Општинска управа Мали Зворник / Мали Зворник инфо

Поштујте мере превенције, будите одговорни према себи и према другима.

#Мали_Зворник #Подриње #Србија #СРБ

#Mali_Zvornik #Podrinje #Serbia #SRB

#Covid19 #Corona #Sačuvajživote

Прилог: Архива портала Мали Зворник инфо

Потписан Уговор о закупу пословног простора између општине Мали Зворник и турске компаније „Maydenim” доо Мали Зворник

Share