Доступан трећи број Омладинског часописа

Објављен је трећи број Омладинског часописа који су ученици Средње школе у Малом Зворнику приредили у сарадњи са Канцеларијом за младе. Омладински часопис излази са циљем да младе обавести о новинама, како у окружењу, тако и ван њега. 

,,Трудићемо се да вам откријемо неоткривено, кажемо неизречено, продубимо знање и проширимо видике. Дозволите да будемо ваш прозор у свет, а ми ћемо вам заузврат дати информације из прве руке“, порука је младих ентузијаста.

Чланови редакције су: Тамара Којић (уредница III броја), Душица Ковачевић, Биљана Смиљанић, Невена Јевтић, Тијана Трифуновић, Слађана Теодоровић, Драгана Теодоровић, Ђорђе Петковић, Душица Видаковић, Ана Куцаловић, Јована Ивановић, Предраг Мацура, Сузана Савић, Дарија Вељковић, Катарина Матић, Сања Мићић, Тијана Петровић, Тина Станковић.

Чланови пројектног тима су: Љиљана Ристановић, Борис Катић, Марија Милосављевић и Невена Ђукановић.

За дизајн је одговоран и заслужан Милош Ресимић, а фотографи су Немања Марковић и Тања Ристић.

Целокупан тираж, од 300 примерака, читаоцима је израдила Штампарија „Новаковић”, те је овај пројекат ангажовао све расположиве снаге у локалној средини. 

Покровитељ и финансијер је општина Мали Зворник преко Савеза за спорт и омладину општине Мали Зворник. 

У марту 2015. године, Канцеларија за младе, у сарадњи са средњом и основним школама са територије општине, започела је реализацију пројекта „Унапређење информисаности младих“. У оквиру пројекта оформљена је редакција за омладински часопис и радио емисију. Покретањем омладинског часописа и радио емисије, млади су укључени у информисање јавности о деловањима младих, као и о могућностима за младе. Млади стичу искуство у новинарском послу кроз радионице и сада су потврђени као уредници омладинског часописа и радио емисије.

Уредник: Далибор Крстић

Извор: Канцеларија за младе / http://www.malizvornik.rs/

Фото архива: Канцеларија за младе Мали Зворник

Прилог: Омладински часописи  електронски су доступни у PDF формату (Portable Document Format). 

http://www.malizvornik.rs/dokumenta/2015/omladinski_casopis/Omladinski%20casopis%20-%20treci%20broj.pdf

casopis treci broj

Share