На подручју општине Мали Зворник регистрован четврти случај заразе Корона вирусом

На подручју општине Мали Зворник регистрован четврти случај заразе Корона вирусом

Мали Зворник, 02. јула 2020. године

У Малом Зворнику јуче је регистрован нови случај инфекције вирусом Корона, потврђено је из Завода за јавно здравље у Шапцу.

Од почетка епидемије то је четврта особа на подручју општине Мали Зворник оболела од Ковида – 19.

Претходни случај заразе, откривен је неколико дана раније, док су преостала два пацијенти који су успешно излечени пре два месеца.

Лица за која је утврђено да су била у контакту са новооболелима стављена су у кућну изолацију.

У Дому здравља Мали Зворник приметан је повећан број грађана који се јављају са тегобама налик грипу.

Како би се спречило даље ширење инфекције, Штаб за ванредне ситуације општине Мали Зворник апеловао је на суграђане да неизоставно примењују мере социјалног дистанцирања, обавезно носе заштитне маске и рукавице, а мере хигијене појачају на максимум.

Опрез и поштовање мера превенције посебно су препоручени поводом предстојећих светковина, Петровдана, Ивандана и Илиндана, током којих се у селима на подручју малозворничке општине традиционално одржавају вашари, који окупљају бројне посетиоце.

Командант Штаба за ванредне ситуације општине Мали Зворник и председник општине Зоран Јевтић упозорио је суграђане на повећану опасност од инфекције вирусом Корона, наводећи да у окружењу свакодневно расте број нових жаришта епидемије, чиме је могућност ширења заразе на подручју општине Мали Зворник знатно повећана.

Он је истакао да је једини начин да се заштитимо тај да у потпуности поштујемо препоручене превентивне мере и позвао суграђане да се понашају одговорно, као што су то чинили у периоду ванредног стања, захваљујући чему је током претходног таласа епидемије у општини Мали Зворник било само двоје оболелих, који су касније успешно излечени.

Извор: Општинска управа Мали Зворник

Поштујте мере превенције, будите одговорни према себи и према другима.

#Мали_Зворник #Подриње #Србија #СРБ

#Mali_Zvornik #Podrinje #Serbia #SRB

#Covid19 #Corona #Sačuvajživote

Share