Поводом Дана општине Мали Зворник уручена јавна признања на свечаној седници локалног парламента

На свечаној седници Скупштине општине Мали Зворник, у понедељак, 18. септембра, додељена су јавна признања појединцима заслужним за посебан допринос развоју и афирмацији локалне заједнице.

Поводом Дана општине Мали Зворник, доделом јавних признања на свечаној седници локалног парламента, установљен је посебан облик друштвене захвалности појединцима за допринос развоју локалне заједнице, кроз постигнуте резултате и остварења у науци, производњи, просвети, здравственој заштити, спорту и другим областима друштвеног живота од интереса за општину Мали Зворник.

Ове године додељено је седам повеља и четири плакете.

Најзначајније општинско признање, повељу општине Мали Зворник за 2023. годину добили су: Маја Гојковић, потпредседница Владе Републике Србије и министар културе, за унапређење услова за рад малозворничке библиотеке; Горан Миљковић, председник општине Бела Паланка, за посвећеност изградњи братских односа са општином Мали Зворник; Бобан Бирманчевић, државни секретар у Министарству привреде Републике Србије, за ефикасну сарадњу са локалном самоуправом, захваљујући којој је омогућена реализација многих важних пројекта од значаја за грађане; Др Јелена Владић, млада научница пореклом из Брасине, за изузетан допринос науци и истраживачке резултате; Др Марко Шпилер, директор Центра за менаџмент из Београда, за допринос ефикасном спровођењу процедура на локалном нивоу из делокруга јавних набавки. Повеља је додељена и господину Андреју Вучићу, који дуги низ година активно подржава иницијативе руководства локалне самоуправе за унапређење квалитета живота.

Добитници плакета су: новинарка Славица Џиновић, запослена у дописништву РТС-а у Лозници, која је својим прилозима и извештавањем путем јавног сервиса афирмисала теме од значаја за грађане Малог Зворника; Верица Петковић, медицинска сестра, постхумно, у знак поштовања и захвалности за допринос пружен локалној заједници у области рада у здравству; Драгољуб Аћимовић, дугогодишњи спортски радник из Малог Зворника, за допринос пружен Фудбалском клубу „Јединство” у Малом Зворнику и Верица Радић, из Доње Борине, наставница физике и математике у Основној школи „Бранко Радичевић” у Малом Зворнику, на име знања које је као педагог преносила на своје ученике, током каријере од 30 година. Др Игору Крунићу – специјалисти анестезиологије, реаниматологије и интензивне терапије на Институту за здравствену заштиту мајке и детета Србије уручена је плакета додељена 2022. године.

У име добитника јавних признања, присутним званицама обратила се потпредседница Владе Републике Србије Маја Гојковић, министарка културе.

💻 Извори: Општинска управа општине Мали Зворник / Мали Зворник инфо

📷 Фото галерија: Мали Зворник инфо

Share

Оставите одговор