Потписан Уговор о закупу пословног простора између општине Мали Зворник и турске компаније „Maydenim” доо Мали Зворник

Потписивање Уговора о закупу пословног простора између Општине Мали Зворник и турске компаније „Maydenim Tekstil”, чији је репрезент у Подрињу фабрика „Maydenim” doo Мали Зворник, уприличено је у четвртак, 5. марта, чиме су створени предуслови да се у наредних месец и по дана, покрене фабрика текстила у индустријској зони

Компанија „Larmateks” из Денизлија, крај Измира, основана 2008. године, постаје партнер фабрици „Maydenim” doo Мали Зворник.

Потписивању су присуствовали председник општине Мали Зворник Зоран Јевтић, директорка Сектора предузетништва Привредне коморе Србије Бранислава Симанић, као и представници турских компанија – заступник предузећа Берат Ишашир и његов сарадник Стеван Вишњић.

У име општинског руководства, овом свечаном догађају су, осим председника општине, присуствовали заменик председника општине Милош Радојчић и председник Скупштине општине Мали Зворник Радован Тадић, начелник Општинске управе Маризела Андрић и заменик начелника Милица Живановић.

Простор који ће фабрика користити за рад заузима површину од око три хектара, са око 6000 m2 уређеног пословног простора и 2000 m2 пословног простора, који инвеститор намерава да уреди у следећој фази рада, у оквиру проширења производних капацитета.

Поменути простор општина Мали Зворник инвеститору је дала у закуп, на 25 година, без накнаде, чиме га је стимулисала да на њеној територији покрене производњу која ће омогућити отварање до 500 радних места.

У оквиру реконструкције и уређења пословног простора за потребе инвеститора, изграђена је производна хала и адаптиран простор за шивење, пеглање, паковање и презентацију производа, канцеларије за рад менаџмента, мокри чворови, магацински простор и саграђена котларница, која ће обезбеђивати грејање свих објеката у кругу фабрике. Новост је да се планира адаптација објекта за дневни боравак деце радника, који ће водити квалификовано наставно и васпитачко особље.

За потребе прања производа предвиђен је посебан систем, са савременим пречистачем отпадних вода, по стандардима Европске уније.

Реч је о пројекту који је инвеститор симболично назвао Green Denim, а који ће обезбедити услове да се вода коришћена у производњи не излива у природу, већ да у процесу рада кружи, што ће бити изводљиво захваљујући технологији, која, уз одређени третман, коришћеној води враћа првобитне карактеристике и квалитет, до нивоа да може да се користи за пиће.

У даље уређење и опремање фабрике инвеститор намерава да уложи око три милиона евра, од чега је за изградњу система за прање производа са пречистачем предвиђено два милиона евра. Запошљаваће укупно 300 радника, а у року од месец и по дана са послом креће првих 100 радника, како је и најављено. 

Када је реч о производњи, очекивања инвеститора, у погледу количине, су 3000 комада производа месечно, а проширење производње биће планирано у складу са развојем предузећа и условима тржишта. Производи ће бити рађени по наруџбини за купце, међу којима су познати светски познати брендови, као што су Зара и Бершка, из шпанске групе Индитекс, која је такође и власник робних марки као што су Масимо дути, Пул ен бер, Ојшо, Утеркве, Страдиваријус и Зара хоум.

Фото: Мали Зворник инфо

Прилог: Фото галерија – Мали Зворник инфо

Потписивање Уговора о закупу пословног простора између Општине Мали Зворник и турске компаније „Maydenim”, доо Мали Зворник.

Референтни линкови: 

Фирма „Larmateks” из Денизлија 

http://www.maydenim.com.tr/

Д.В.К.

Share