Планинарење до врха Чавчић: Подухват ученика и учитеља

Ученици из Амајића, Цулина, Доње Трешњице и Лознице, заједно са родитељима и учитељима, у освајању врха Чавчић.

У недељу, 2. октобра реализована је ваннаставна активност Основне школе ,,Милош Гајић“ Амајић – планинарење у Доњој Трешњици, у сарадњи са Планинско бициклистичким друштвом  (ПБД) ,,БицикЛо“ и Планинарским клубом ,,Гучево” из Лознице.

Припрема за планинарење извршена је у матичној школи и у оба издвојена одељења. У матичној школи извршила је наставница Наташа Вучетић, а у издвојеном одељењима учитељ Предраг Спасојевић. Припрема је обухватила начин одевања, обувања, садржај ранаца, исхрана и безбедоносну припрему.

Проласком кроз село и засеоке, деца су имала прилику да чују предавања о печењу ракије и увере се у пракси како ради казан. Инструктори су их информисали о планинским венцима који нас окружују, употреби двогледа и пренели им важније планинарске савете. Учествовали су у сакупљању сувих грана за ватру; паљењу ватре у природи и припремање заједничког оброка. Изузетан дан, са заслуженим предахом и роштиљским кобасицама на врху штапа, на врху Чавчић.

Извори: Основна школа ,,Милош Гајић“ Амајић / ПБД ,,БицикЛо“ Лозница

Фото галерија:  Зоран Богићевић, Ракун / Наташа Вучетић / Милош Спасеновић / Анђела Вучетић / Предраг Спасојевић

Корисни линкови:

http://amajic.blogspot.rs/2016/10/2-10-2016.html

https://photos.google.com/share/AF1QipNaKQ0VWD4tutEZDAxcJWvVOYG1XCHK9N5dLCBontbcnsSfXTOmmAWZw2DG088q8w?key=UnRabFpqU29KanpYYk5vUnZZRm5UVXFKVlJqR2pB

Уредник: Далибор Крстић

 

Share