Повеља општине Мали Зворник уручена министарки Зорани Михајловић

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, професор др Зорана Михајловић, поводом Дана општине посетила је Мали Зворник, у петак 16. септембра, где јој је на свечаној седници Скупштине општине уручена Повеља у знак захвалности за обнову инфраструктуре у том делу Србије.

,,Признање је резултат заједничког, тимског рада локалне самоуправе, Путева Србије, извођача који су радили на обнови путева, министарства и Владе Србије, на челу са премијером Александром Вучићем“, рекла је Михајловићева у обраћању на свечаној седници.

Она је претходно посетила санирано клизиште код Старог моста у Малом Зворнику, граничног прелаза на Дрини, које је током мајских поплава 2014. поделило општину на два дела и узроковало прекид саобраћаја који је трајао дуже од 20 дана.

Михајловићева је поводом Дана општине Мали Зворник отворила и реконструисану Библиотеку „17. септембар“, где је већ прикупљено 45.000 књига и уручила још 60 књига као поклон за отварање.

“Књига је најважније оруђе за децу и нас да идемо даље, као што мислим да ријалити програми то свакако то нису”, навела је Михајловићева.

Поводом 60 година од оснивања општине, 2015. године министарки Зорани Михајловић додељена је Повеља, највише јавно признање општине Мали Зворник. Повеља је тада додељена и Дејану Трифуновићу, државном секретару у истом министарству, али они због обавеза нису присуствовали церемонији поводом Дана општине.

Извори: Мали Зворник Инфо / Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Републике Србије

Фото: Мали Зворник Инфо

Корисни линк: Михајловићевој признање општине Мали Зворник за обнову инфраструктуре

http://www.mgsi.gov.rs/cir/aktuelnosti/mihajlovitshevoj-priznanje-opshtine-mali-zvornik-za-obnovu-infrastrukture

Новинар: Далибор Крстић

Share