Свечано отварање нових просторија Библиотеке ,,17. септембар“

Потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, Зорана Михајловић, која је од општине Мали Зворник у петак добила Повељу у знак захвалности за обнову инфраструктуре у том делу Србије је, након посете санираном клизишту, такође, поводом Дана општине Мали Зворник отворила и нове просторије Библиотеке ,,17. септембар“, где је већ прикупљено 45.000 књига.

,,Књига је најважније оруђе за децу и нас да идемо даље, као што мислим да ријалити шоу свакако то нису“, навела је Михајловић.

У реконструкцију библиотеке локална самоуправа је заједно са владом уложила укупно 12,1 милиона динара у претходне четири године. Посебним пројектом, у износу од око четири милиона динара, извршено је унапређење енергетске ефикасности на објекту Библиотеке ,,17. септембар“, израда фасаде и замена спољне столарије у згради.

Михајловић је на поклон донела 60 књига за библиотеку које је обезбедила заједно са Службеним гласником.

Библиотека ,,17. септембар“, свечаним отварањем осавремењеног дела на дан ове јавне установе, након шест деценија улази у нову фазу развоја, стварајући амбијент са савременим средствима, богатим књижним фондом, увек доступна суграђанима и сународницима који вреднују знање, литературу, уметнички и књижевни израз.

Свечаном отварању нових просторија и спрата библиотеке присуствовао је и Драгослав Милановић, начелник Мачванског управног округа.

Извори: Мали Зворник Инфо / Новинска агенција Танјуг 
Фото: Мали Зворник Инфо

Новинар: Далибор Крстић

Share