Дан општине Мали Зворник: Свечана седница Скупштине општине

Свечаном седницом Скупштине општине Мали Зворник, у петак 16. септембра обележена је 61. годишњица постојања ове општине средњег Подриња.

Потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, Зорана Михајловић, којој је уручена Повеља, највише јавно признање додељено јој поводом 60 година од оснивања општине, 2015. године, у знак захвалности за обнову инфраструктуре у том делу Србије, али она због обавеза те године није присуствовала уприличеној церемонији, обратила се скупу као највиши званичник државе који је посетио општину Мали Зворник у протеклим годинама великих и непредвидивих искушења, изразивши задовољство опоравком инфраструктуре угрожене мајским поплавама 2014. године, оптимизам и одлучност да се начине нови кораци ка обезбеђењу предуслова да житељи ове општине Подриња унапреде квалитет живљења и стандард.

Председник општине Мали Зворник Зоран Јевтић, у име општинског руководства честитао је Дан општине свим грађанима и изразио захвалност свима који су у прошлости допринели развоју и напретку општине. У говору који је одржао, Јевтић је истакао подршку Владе Србије, помоћ ресорних министарстава, надлежних државних агенција и канцеларија као кључну у реализацији бројних важних пројеката у протеклих годину дана. Он се захвалио и свим пријатељима општине Мали Зворник на несебичној подршци и помоћи коју су пружали кад год је то било неопходно.

,,Захваљујући подршци Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре проблем клизишта решили смо на најквалитетнији начин, у рекордном року, уз све потешкоће са прилазним путем, поновљеним периодима обилних падавина и оно је сада безбедно. Осим тога, Влада Србије и надлежно министарство заслужни су што ће Дринска магистрала поново оживети и што коначно, након четири деценије, имамо нов и квалитетан пут дуж целе општине”, нагласио је Јевтић.

Министарка Зорана Михајловић и председник општине Зоран Јевтић су, потом, одржали конференцију за представнике медија у омладинској сали Дома културе.

Седница је настављена пројекцијом пригодног филма о годишњим резултатима рада у општини, између две свечане седнице, након чега је уследила додела јавних признања заслужним грађанима за допринос развоју општине у различитим областима и културно уметнички програм фолклорне секције Библиотеке ,,17. септембар“, која истог дана обележава свој датум оснивања.

Новинар: Далибор Крстић
Извори: Новинска агенција Танјуг / Мали Зворник Инфо / Блиц
Фото: Мали Зворник Инфо

Share