Пешачки мост након ревитализације доступан грађанима два суседна Зворника

Завршена је ревитализација моста краља Александра I Карађорђевића, након једногодишње обнове. Радови су обухватили ревитализацију челичне и коловозне конструкције моста и обнову расвете.

Мост је отворен у петак, 28. августа, у вечерњим сатима, тренутно за прелазак пешака из два суседна Зворника. У изјави за Срну, градоначелник Зворника Зоран Стевановић потврдио је ову информацију.

„Мост ће у почетку бити у функцији само за грађане који имају личне документе из Зворника и Малог Зворника. Србија је ратификовала споразум за прелаз грађана из свих крајева Србије и БиХ преко овог моста, сада се чека ратификација овог споразума у Парламенту БиХ, након чега ће овај гранични прелаз за пешаке моћи да прелазе сви грађани ове две земље”, рекао је Стевановић и подсетио да је споразум прихваћен и у Савјету министара.

Уговор са извођачем радова фирмом „Еникон градња” потписан је у августу 2019. године.

Обнову моста финансирали су Влада Републике Србије, са 600.000 евра и град Зворник са 750.000 КМ.

У наредном периоду биће урађена и декоративна расвета, а у току су и преговори између две државе о будућем изгледу граничног прелаза, који би могао бити интегрисани.

Мост краља Александра I Карађорђевића пуштен је у саобраћај 12. јануара 1930. године, а саграђен је средствима Краљевине СХС и краља Александра, као његовог задужбинара.

Извори: Град Зворник / Инфо Бирач

Фото: Инфо Бирач / Град Зворник / Мали Зворник инфо

Share