Фудбалски клуб Јединство пред стартом нове сезоне у Међуопштинској лиги Јадар

Први тим Фудбалског клуба (ФК) „Јединство”, ове сезоне, која за њих почиње 6. септембра, игра у Међуопштинској лиги „Јадар” (Лозница). Календар и распоред јесењег дела фудбалског првенства условљени су одлукама највиших надлежних здравствених и спортских/фудбалских органа Републике Србије. Предвиђена је игра без присуства публике. Такмичење траје све до 13. децембра. Међуопштинске лиге су шести ниво лигашких фудбалских такмичења у Србији. Формиране су 2009. године и укупно имамо 52 лиге у овом рангу такмичења. Неке од њих су под ингеренцијом више инстанце као што су окружни савези, те представљају праве међуопштинске лиге, друга врста лига могу такође бити међуопштинске лиге које су настале као производ сарадње два или више општинских савеза који су се удружили да би направили лигу. Трећа врста, у овом рангу, могу бити општинске/градске лиге које су формиране на територији савеза који руководи њима. У неким случајевима ово може бити задњи ранг такмичења. Виши ранг такмичења су окружне лиге (31), а нижи општинске лиге (57).

„Велике амбиције имамо да уђемо у виши ранг такмичења, односно да се вратимо у  Мачванску окружну лигу. Одиграли смо до сада шест контролних мечева. Шести смо играли данас, са Великом Реком. Остварили смо три победе, једну утакмицу одиграли нерешено и доживели два пораза. Шеф стручног штаба је Љубинко Обреновић. Првотимци су: Слободан Илић, Александар Гутаљ, Александар Јасиковац, Огњен Гајић, Милан Ружић, Срецко Грујић, Мирко Миличић, Владо Црњаковић, Владо Вучетић, Велибор Јасиковац, Југослав Ристић, Немања Миловановић, Стефан Милутиновић, Стево Јокић, Владо Крсмановић, Младен Максимовић, Младен Трифуновић, Томислав Смиљанић. Голмани су Славољуб Цвјетковић и Митар Николић”, истакао је Данијел Бане Глигорић, члан Управног одбора ФК „Јединство”.

Управни одбор ФК „Јединство” предводи Томица Јовановић, а чланови су : Ненад Несторовић, Милан Смиљанић, Младен Перић, Милисав Деспотовић, Драгољуб Аћимовић, Ненад Вучетић, Борис Славкић и Данијел Глигорић.

„Иако је на територији општине Мали Зворник укинута ванредна ситуација, морамо да будемо одговорни и да чувамо здравље наших играча. Самим тим урађене су заштитне маске за тренера и играче првог тима, јер се приближава почетак сезоне 2020/2021. Овим путем се захваљујемо приватној фирми „Пиколо”, власнику Милу Ристићу, на изради заштитних маски. Такође, једно велико хвала Горану Симићу на штампању грба нашег клуба на маскама. Организовали смо се и поткресали крошње високог дрвећа које су се рашириле у стадион, ослонивши се на наше волонтере и пријатеље клуба. Предраг Пеђа Ђукић је компоновао и написао химну Јединства. У плану је да и разглас коначно проради, али нас је епидемија Ковид 19 вируса успорила. Захваљујемо се и бројним доброчинитељима који нам спонзорствима обезбеђују предуслове за квалитетну игру, а истичемо пресудну и драгоцену помоћ Спортског савеза Дрина и Општинске управе Мали Зворник”, закључио је Глигорић своје излагање, након последње припремне утакмице Јединства.

Млађе категорије, пионири се такмиче у ФС града Лозница. Незванична лига петлића и претпетлића такође је у ФСО Лозница. Тренер пионира је Милан Смиљанић, петлића Југослав Ристић, претпетлића Љубинко Обреновић и полетараца Борис Славкић.

Фото: Мали Зворник инфо

Новинар сарадник: Далибор Крстић

Пројекат „Спорт – пут до здравља и успеха” одобрен је и суфинансиран ради остваривања јавног интереса у области јавног информисања на територији општине Мали Зворник у 2020. години.

Поштујте мере превенције, будите одговорни према себи и према другима.

#Мали_Зворник #Подриње #Србија #СРБ

#Mali_Zvornik #Podrinje #Serbia #SRB

#Covid19 #Corona #Sačuvajživote

Share