Одржана дводневна уметничка радионица за младе са инвалидитетом

Уметношћу до партиципације: Пројекат Развојног центра за младе

У наставку реализације пројекта ,,Уметношћу до партиципације”, активисти Канцеларије за младе Мали Зворник учествовали су током викенда на дводневној уметничкој радионици за младе са инвалидитетом.

Општину Мали Зворник представљали су координаторка Канцеларије за младе Сузана Реповић и тренер за декупаж технику Биљана Машановић. Декупаж је техника декорисања предмета или намештаја комадима папира, којом можемо било ком предмету дати лични и естетски печат.

,,Развојни центар за младе“ на радионици у Малом Зворнику промовисао је Драган Радосављевић, један од носилаца пројекта, а консултант је Александра Кнежевић, експерт за међународну сарадњу. Сарадници у реализацији локалних активности су Драган Ђукић, представник Студентске мреже Подриња, из Лознице и тренер Арнела Исламовић која је, овом приликом, допутовала у Мали Зворник из Лукавца, у Тузланском кантону Федерације БиХ, представивши новом и занимљивом техником исцртавања обрва у најбољем светлу студио ,,Magic browse by Arcie”.

Партнери на пројекту ,,Уметношћу до партиципације” су општине Крупањ, Мали Зворник и Љубовија.

Млади суграђани  који су били заинтересовани да се прикључе радионици, могли су 11. и 12. марта посетити Омладински клуб Канцеларије за младе Мали Зворник, у Рибарској 3, недалеко од стадиона ФК ,,Јединство’’.

Циљ организовања радионица је да се у пријатној радној атмосфери млади повежу, стекну нова знања и вештине, а финална активност биће изложба радова – слика и предмета израђених током уметничких радионица, чије се одржавање планира крајем априла 2017. године. Изложба ће бити хуманитарног карактера, а прикупљена средства уложена у даље активности младих са инвалидитетом овог округа.

Развојни центар за младе реализује, у склопу пројекта ,,Уметношћу до партиципације”, сет уметничких радионица за младе са инвалидитетом из Мачванског округа, стављајући фокус на пријемчиве и доступне технике – декупаж, уљану технику, сликање кредом и нову технику исцртавања обрва. Пројекат се реализује у периоду од 1. децембра 2016. године до 30. априла 2017. године, уз подршку Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Републике Србије.

Развојни центар за младе је удружење основано почетком 2014. године. Делује у областима омладинске политике, изградње грађанског друштва и активизма и усмерено је на: унапређење систематског и организованог неформалног образовања младих и опште популације о људским правима и обавезама и важности активног учешћа у друштву;  унапређење механизама за подстицање, организовање и вредновање волонтерског рада младих; рад на програмима подршке за остваривање мобилности младих; обезбеђивање сарадње и комуникације са организацијама из земље, региона и ширег окружења у циљу заједничких акција.

Фото галерија: Мали Зворник Инфо / Фото видео студио Филмска продукција Три-Д

Новинар: Далибор Крстић

Share