Остварен пласман на републичко такмичење рецитатора у Ваљеву

Наша финалисткиња Нина Радић пласирала се на Републичко такмичење, и она ће, у категорији млађег узраста, представљати Мачвански округ на Републичкој смотри рецитатора у Ваљеву.

У петак 22. априла, у Библиотеци „Политика“ у Крупњу одржано је Окружно такмичење рецитатора „Песниче народа мог“. Одабране стихове наших и страних песника казивали су рецитатори из Богатића, Владимираца, Коцељеве, Крупња, Лознице, Љубовије, Малог Зворника и Шапца. Част да покажу свој таленат и љубав према поезији имали су и ученици из Малог Зворника: Лана Зељковић, Нина Радић, Николина Владић, Јелена Секулић, Анђела Лукић, Петар Николић, Урош Смиљанић, Марија Грујичић и Татјана Николић. Из општине Мали Зворник, за финално такмичење пласирали су се: Нина Радић, Петар Николић и Татјана Николић, што свакако преставља велики успех за нашу општину јер је из осам општина укупно било 15 финалиста. Нина Радић се пласирала на Републичко такмичење, и она ће представљати наш округ на Републичкој смотри у Ваљеву у категорији млађег узраста.

Средњу школу Мали Зворник представљали су Марија Грујичић, Урош Смиљанић, ученици III разреда гимназије и Татјана Николић, ученица I разреда гимназије која се пласирала у финале, међу пет најбољих у Мачванском округу. Честитамо Татјани и захваљујемо се Библиотеци 17. септембар на одличној организацији и подршци. Желимо успех најмлађој учесници, Нини Радић и њеној учитељици Татјани Ђурић, на републичком такмичењу, наводи се у обавештењу објављеном на Фејсбук страници Средња школа Мали Зворник.

Извори: Библиотека 17. септембар Мали Зворник / Средња школа Мали Зворник

Share