Општина Мали Зворник у новој сезони фудбалског такмичења најзаступљенија у Међуопштинској лиги Јадар

📢 У првом колу Међуопштинске лиге Јадар у новој сезони фудбалског такмичења предстоји нам локални дерби у Брасини.

📋 У конкуренцији 1️⃣4️⃣ клубова, у сезони 2023/2024 заступљена су 3️⃣ наша тима – Младост (Доња Борина), Велика Река и Рудар (Брасина), повратник из Мачванске окружне лиге. Међуопштинска лига Јадар једна је од укупно 52 међуопштинске лиге у фудбалу и шести су ниво лигашких фудбалских такмичења у Србији.

📣 Најава утакмица I кола првенственог такмичења у Међуопштинској лиги Јадар:

⚽️ ФК Рудар : ФК Велика Река;
🏟 Брасина;
🗓 Субота, 26. август;
🕔 17.00 часова.

⚽️ ФК Младост : ФК Прва Искра (Руњани);
🏟 Доња Борина;
🗓 Недеља, 27. август;
🕔 17.00 часова.

📝 Противнички тим из Руњана је у протеклој сезони МФЛЈ био деветопласирани 9️⃣. клуб, са 34 бода, одвојених из 11 победа и пет ремија, а претрпели су 10 пораза. Оспорена су им четири бода, а остварили су гол разлику од 49:40 (+9).

📊 Међуопштинска лига Јадар заслужује пуну пажњу и подршку локалне заједнице, јер су клубови из општине Мали Зворник у овом рангу фудбалског такмичења, током сезоне 2022/2023 остварили најбољи учинак.

🗓 У првој седмици јуна одигране се утакмице последњег кола, а потом је уследила прва фаза баража за пласман у Мачванску окружну лигу, где су снаге одмерили најуспешнији клубови пролећног дела првенства, међу којима су били и наши клубови Младост и Велика Река.

👥️ Без обзира на исход баража за пласман у Мачванску окружну лигу, било нам је задовољство пратити учинак и залагање представника општине Мали Зворник у Међуопштинској лиги Јадар.

🗓 У среду, 7. јуна, састале се, од 17.30 часова, екипе:

ФК Милан Орлић (Ново Село) 2 : 1 ФК Велика Река, на полувремену 0:0.
ФК Лук Компензатор (Воћњак) 2:2 ФК Младост (Доња Борина). Резултат на полувремену је био 2:1. Након извођења пенала, успешнији су били првотимци ФК Лук Воћњак Компензатор, победивши резултатом 5:4.

📋 Фудбалски клуб Младост освојио је, до краја протеклог првенства, 49 бодова, остваривши 14 победа и седам нерешених резултата, уз гол разлику од 63:28 (+35). Претрпели су у XX колу пети пораз у сезони.

📋 Овим учинком и темпом на концу, четвртим 4️⃣. местом, остварен је одличан пласман у врху табеле МОФЛЈ. Највећа препрека на том путу им је био само ФК Лук (Воћњак), противник са којим су одмерили снаге у XXII колу, а утакмица у гостима је окончана нерешеним исходом, 0:0. Ипак, Лук је у последњем колу постигао победу од 4:0, савладавши ФК ТЕ Гучево и завршио је сезону на трећем месту.

📋 Врло добар пласман ФК Велика Река, пето 5️⃣. место у протеклој сезони, остварен је након 12 победа, имали су шест ремија, а доживели су осам пораза, освојивши 42 бода. Гол разлика им је 54:37 (+17). Након пораза од Јединства у Завлаци резултатом 3:0, 26. марта бележе пад са петог на шесто место и требало им је доста напора да се консолидују и остваре жељени успех. Ипак, промена тренера довела је до даљег резултатског побољшања. Руководећу палицом над тимом, пред дуел са екипом 7. јула из Беле Цркве, преузео је Далибор Матић – којем је Велика Река добро позната, с обзиром да је током досадашње тренерске каријере већ предводио овај клуб.

〽️️ Сезона 2022/2023 у Мачванској окружној лиги остаће забележена у аналима малозворничких фудбалских клубова као неславна епизода. У самом финишу, пре њеног завршетка, било је све извесније да ћемо у Међуопштинској лиги Јадар (МФЛЈ) имати четири представника од краја августа 2023. године.

📋 Рудар је 2020/2021 и 2021/2022 године био изузетно добро пласиран, на четвртом 4️⃣. месту табеле, а након три сезоне које су одиграли у Мачванској окружној лиги, последњу су окончали на 1️⃣4️⃣. месту, са 28 бодова. Остварили су осам победа у сезони, а освојена су и четири бода захваљујући нерешеним исходима, уз 18 пораза, последња четири су у низу. Гол разлика је 61:73 (-12). Победом у мечу у финишу фудбалског првенства, над декласираним Мајуром, обрадовали су све своје навијаче, без обзира на то где се такмиче од овог августа.

⚽️ Нови чланови Међуопштинске лиге Јадар за сезону 2023/2024 су ФК Синђелић (Липница), ФК Борац (Козјак), ФК Азбуковица (Црнча) и ФК Рудар (Брасина).

〽️ Иако су првобитно били пласирани у нижи ранг, Фудбалски клуб Гучево 1929 (Бања Ковиљача) и Фудбалски клуб Јединство (Мали Зворник) повратници су у Мачванску окружну лигу, највиши ранг такмичења у коме наступају клубови са територије општине Мали Зворник.

📃 Након успешне лицитације за попуну, коју је расписао Фудбалски савез Мачванског округа (ФСМО), ове две екипе су дале најбоље понуде.

📄 Јавни позив за попуњавање слободних места у Мачванској окружној лиги био је отворен до петка, 04. августа.

🗂 Расписан је сходно пропозицијама такмичења Фудбалског савеза Мачванског округа и Одлуке о начину попуњавања слободних места у фудбалским и футсал лигама на нивоу територијалних фудбалских савеза.

📋 Чланови Мачванске окружне лиге, Фудбалски клуб Дрина из Љубовије и Фудбалски клуб Хајдук Станко из Црне Баре су на јавним позивима расписаним од стране Фудбалског савеза Региона западне Србије, по испуњењу услова, прешли у непосредно виши степен такмичења, у Колубарко-мачванску зону, при чему су у Мачванској окружној лиги остала два упражњена места.

💻 Извори: SrbijaSport.net/ Фудбалски савез Мачванског округа

⌨️ Коментари: Мали Зворник инфо

📷 Фото / Илустрације: Freepik

Share