Нова дидактичка опрема и рачунарска техника за Предшколску установу „Црвенкапа”

🏣 Предшколска установа „Црвенкапа” у Малом Зворнику добила је од Министарства правде Републике Србије 780.000 динара за набавку опреме за васпитно-образовни рад.

🔹 У оквиру реализације пројекта „Године узлета”, подржаног средствима прикупљеним по основу опортунитета, предстоји куповина дидактичке опреме и рачунарске технике за вртић.

🔹 Председник општине, Зоран Јевтић, присуствовао је у Београду потписивању уговора о додели донације за ПУ „Црвенкапа” и овом приликом, у име локалне самоуправе, захвалио надлежнима на одобреној новчаној помоћи за унапређење услова за боравак деце у обданишту.

🔹 Директорка ПУ „Црвенкапа”, Олга Спасојевић, истакла је да је ова подршка веома значајна за децу и запослене у малозворничкој предшколској установи и да ће набавком наведених средстава и опреме услови за рад вртића бити додатно побољшани.

⚖️ Министарка правде Маја Поповић, у среду, 23. августа, свечано је уручила уговоре о додели средстава прикупљених по основу одлагања кривичног гоњења (опортунитет) за 180 пројеката од јавног интереса из области здравства, културе, просвете, социјалне заштите и хуманитарног рада.

🔹 „У 2023. години за здравство смо издвојили више од 200 милиона динара, боље образовање финасирали смо са више од 188 милиона динара, унапредили смо социјалну заштиту са више од 30 милиона динара, културу смо учинили садржајнијом са више од 20 милиона динара, подржали смо хуманитарни рад са 30 милиона динара, a положај особа са инвалидитетом смо побољшали са више од 27 милиона динара”, изјавила је министарка Поповић на свечаности уручења уговора.

🔹 Она је нагласила да је Комисија за доделу средстава имала веома одговоран задатак, да расоподели пола милијарде динара оним корисницима којима је ова подршка била најпотребнија. Честитајући свим корисницима додељених средстава прикупљених по основу опортунитета, министарка Поповић је изразила наду да ће се тиме значајно допринети подизању квалитета услуга које пружају и обезбедити што бољи услови за живот грађана Републике Србије.

💻 Извори: Општинска управа општине Мали Зворник / Министарство правде Републике Србије

📷 Фото: Општинска управа општине Мали Зворник / Министарство правде Републике Србије

Share