Усвојен шестомесечни Извештај о извршењу буџета општине Мали Зворник

У уторак, 2. октобра одржана је деветнаеста редовна седница Скупштине општине Мали Зворник, којом је председавао Радован Тадић, председник локалног парламента.

У присуству 28 одборника, који су разматрали 22 тачке дневног реда, Извештај о извршењу буџета општине Мали Зворник за период од 1. јануара до 30. јуна образложио је председник општине Мали Зворник Зоран Јевтић.

Укупни приходи и примања буџета за овај период и пренета средства из претходне године извршени су у износу од 466.197.266,01 динара и чине га извршени текући приходи у износу од 273.240.266,01 динара и суфицит – неутрошена буџетска средства из ранијих година у износу од 192.957.000,00 динара. Проценат извршења текућих прихода и примања буџета у првих шест месеци је 46,17 одсто, односно 59,41 одсто, ако се посматрају укупни приходи са суфицитом. Расходи и издаци буџета општине Мали Зворник у периоду од јануара до јуна 2018. године износе 263.571.611,33 динара или 33.59 одсто.

Тонски запис: Председник општине Мали Зворник Зоран Јевтић.

Поред шестомесечног Извештаја, усвојени су: Одлука о приступању доношења новог Статута општине Мали Зворник, решење о давању сагласности на одлуку Надзорног одбора Јавног комуналног предузећа „Дрина” Мали Зворник о измени и допуни Програма пословања за 2018. годину, Одлука о водоводу и канализацији општине Мали Зворник, Одлука о одређивању аутобуских стајалишта за линијски превоз путника на територији општине Мали Зворник, Одлука о покретању иницијативе за чишћење и одржавање Зворничког и Радаљског језера, бројне одлуке о измени и допуни одлуке о утврђивању назива улица и заселака, те решења о именовању и разрешењу представника комисија и управних одбора.

Одборници опозиционе ОГ „Социјалистичка партија Србије (СПС) – Ивица Дачић”, Богдан Дукић и Милош Милић, активно су учествовали у дискусији, у намери да сугестијама и критикама буду коректив владајућој већини од 20 одборника (18 одборника ОГ „Александар Вучић – Србија побеђује” (16 одборника СНС, одборник СДПС и одборник СНП), уз неформалну подршку два одборника Групе грађана „Др Милан Лукић – Снага народа”).

Извештај је допуњен Видео записом са XIX редовне седнице СО Мали Зворник који припрема РТВ Лотел, а објавила га је општина Мали Зворник на свом YouTube каналу.

Прилог: Фото галерија – Мали Зворник инфо

Новинар сарадник: Далибор Крстић

Share