Општина Мали Зворник и град Зворник организовали превоз за време обуставе саобраћаја преко Моста краља Александра Првог Карађорђевића

Поводом обуставе пешачког саобраћаја преко Моста краља Александра Првог Карађорђевића, који повезује Мали Зворник и Зворник, за време радова на његовој санацији, општина Мали Зворник је у сарадњи са саобраћајним предузећем „Ластра“ из Лазаревца, званичним превозником путника на подручју општине Мали Зворник,  организовала аутобуски превоз на релацијама Нови мост – Мали Зворник и обратно.

Обавештавамо Вас да је превоз бесплатан за све ученике основних и средњих школа, као и за сва лица старија од 65 година и лица са инвалидитетом. Трошкове превоза покрива општина Мали Зворник.

Ученици са подручја општине Мали Зворник и који похађају школу на подручју општине Мали Зворник, а која саобраћају на овој релацији право на бесплатан превоз остварују на основу Одлуке скупштине општине Мали Зворник, а додатне детаље могу проверити у својим матичним школама.

Сва лица старија од 65 година и особе са инвалидитетом која имају потребу за саобраћајем на овој деоницу треба да се јаве удружењу пензионера и инвалида Малог Зворника на адреси Рибарска бб, Мали Зворник или путем телефона 015/471-069 и 060/511-0895 ради преузимања повластице.

Од стране Града Зворника организован је аутобуски превоз у оба смера на ралацији Каракај – град Зворник. Градска управа Зворник сносиће трошкове превоза од моста у Каракају до Зворника у целости за све ученике који путују на релацији Зворник – Мали Зворник. Сви ученици из Зворника који ће користити овај начин саобраћаја у наредном периоду треба да се јаве у Градску управу Зворник, у канцеларију бр. 12, и да приложе потврду о упису у школску 2019/20 годину како би остварили право на субвенцију трошкова пријевоза. Све информације могу добити путем телефона бр. 056/232-233.

У прилогу можете преузети ред вожње саобраћајног предузећа Ластра на наведеној релацији. Повластица за превоз важи за све локалне и међуградске поласке овог саобраћајног предузећа.

Поласци аутобуса из Зворника ће бити усклађени са редом вожње у Малом Зворнику.

Мост краља Александра Првог Карађорђевића, односно гранични прелаз у Зворнику, је затворен за саобраћај од уторка, 27. августа, због радова на реконструкцији. На мосту ће бити урађена антикорозивна заштита, односно пескарење и фарбање, замена коловозне конструкције у целости, одводи оборинских вода и урађена декоративна расвета.

Мост ће бити затворен док буду извођени неки од радова који мост чине небезбедним за пешаке, а предвиђено је да буде затворен у периоду до три месеца.

Позивамо грађане оба места да буду стрпљиви док трају радови, јер је реконструкција оваквог објекта била неопходна у циљу подизања безбедности употребе истог у наредном периоду.

Извор: Општинска управа општине Мали Зворник

Share